Ongehoord Nederland “NPO-bestuur valt de democratie aan”

Het bestuur van Ongehoord Nederland heeft gereageerd op het besluit van de NPO om de ON! een nieuwe boete te geven. De omroep interpreteert het voorgenomen besluit van een derde sanctie door het NPO-bestuur als ‘niet constructief en als een openbaring van de intentie om omroep ON! van de buis te halen’.

Ongehoord Nederland meldt: ‘In een tijd dat tal van omroepen en de NPO zelf negatief in het nieuws komen door jarenlang grensoverschrijdend gedrag van presentatoren en leidinggevenden en een eenzijdige woke-benadering van tal van onderwerpen is het onrechtvaardig om uitgerekend één omroep voor een derde maal in korte tijd met een financiële boete te dreigen. Het is duidelijk dat de rechtse boodschap van ON! niet goed valt bij de NPO. De tweede sanctie en de voorgenomen derde sanctie overlappen elkaar inhoudelijk, hetgeen erop wijst dat het NPO-bestuur zich vooral door emoties laat leiden. Ongehoord Nederland voldoet anders dan andere organen binnen het publieke bestel aan de gewenste journalistieke eisen, is een loyale partner van collega-omroepen en heeft de deur altijd open staan voor samenwerking.’

Deze stap van de NPO kan volgens ON! vrijwel niet anders worden gezien dan als een politieke afrekening van een omroep die met zijn missie en visie een groot deel van de Nederlandse bevolking bedient. Het gedrag van het NPO-bestuur past volgens hen ‘niet in een volwassen democratie waar persvrijheid het hoogste goed is’.

‘Onder het mom van de journalistieke code en het beginsel van de waarachtigheid daarin tracht het NPO-bestuur een links-“liberale” politiek-correcte visie op de waarheid op te leggen aan alle anderen. Voor rechts Nederland wil het bestuur geen democratische tolerantie tonen. Het democratische beginsel dat alle maatschappelijke overtuigingen weerspiegeld dienen te worden conform artikel 2.1 van de Mediawet wordt door het NPO-bestuur daardoor met de voeten getreden. Dit is ondemocratisch en vormt een aanval op de fundamenten van onze democratie. Desalniettemin neemt ON! een constructieve houding aan en is bereid met eenieder samen te werken mits inhoudelijke autonomie behouden blijft. Voor rechts Nederland dient volgens de wet ook ruimte te zijn op de TV.’, aldus het bestuur van Ongehoord Nederland.

12 Comments

  1. Bij de NPO mag je personeel behandelen als slaaf (DWDD), maar een mening zoals ‘misschien moeten we de ‘onverklaarbare’ oversterfte eens bespreken en onderzoeken’ mag niet.

  2. Evelyn Beatrice Hall – over de vrijheid van meningsuiting: “Ik keur af wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen tot de dood verdedigen”.

    Deze quote wordt onterecht toegeschreven aan Voltaire; hoe dan ook:
    De vrijheid van meningsuiting, daar gaat het om. Deze vrijheid wordt in het artikel verpletterd door de ombudsman.

    Journalistiek ?
    Newspeak / Orwell / 1984

  3. Je gaat er onterecht van uit dat de vrijheid van meningsuiting overal en te allen tijde geldig is. Dat is een misverstand en zeker als het gaat over een organisatie en club als de NPO. Als ON uit het omroepbestel wordt gegooid wordt hun vrijheid van meningsuiting geheel niet aangetast, ze kunnen op allerlei andere plekken, zoals internet hun mening kwijt.

    Dat zou mooi zijn, zou ik ook iedereen die aanbelt binnen moeten laten, of in ieder geval te woord moeten staan, of moeten aanhoren. Jehova’s getuigen vind ik dan niet zo erg, maar stel dat Baudet, Karskens of Ruud de Wild op zondagmorgen voor je deur staat … Daggutnie.

    Good night

    • Dat denk jij maar dat je op allerlei andere plekken je mening kwijt kan. Remember ‘Roddelpraat’ die werden er ook afgegooid op YouTube, en wat te bedenken Facebook is zeker geen vrijplaats meer voor het vrije ongecensureerde geluid. Je zult het dan geheel op gelegenheid moeten doen op een eigen platform, eigen app’s die niet in de appstore te vinden zijn want quess what, daar wordt je dan ook gecanceld en er vanaf gehaald.

      • Inderdaad platforms als Facebook, YouTube en Twitter zijn particuliere organisaties die ook hun eigen eisen mogen stellen wat erop gepubliceerd wordt. Dat is niet anders geweest en een reden om van dit soort clubs geen lid te worden.

        Zuckerberg verbiedt bloot en dat is zijn goed recht, maar daardoor wordt mijn vrijheid van meningsuiting niet aangetast en inderdaad dan moet je maar op een eigen domein publiceren, bijvoorbeeld ’t schilderij L’origine du monde van Gustave Courbet, of de tieten van Tatjana. Maar ook daar ben je nog gebonden aan de regels van de lokale wet, zoals hier in Nederland. In Nederland mag je niet alles schrijven, minder dan bijvoorbeeld in de VS. Dus. Dus ben je ’t daar niet mee eens, verander dan de wet via de politiek, of ga verhuizen.

        Internet is dertig jaar geleden begonnen als ’t ultieme medium waarop iedereen alles kan publiceren, daar is in ’t begin ook veel gebruik van gemaakt en nu? Mensen hebben niet eens meer een echt eigen mening, maar luisteren naar iemand als Derksen en steken dan een duim omhoog, of omlaag. Ook niet meer in staat om onder woorden te brengen waarom ON een gevaar is binnen de publieke omroep en voor de democratie.

        Dus laat ze lekker hun gang gaan en onverdraagzaam rabiaat rechts raaskallen, maar dan in hun eigen digitale gekkenhuis. Karskens rot op!

        • Ja nee, Derksen is het geweten van Nederland, denk hij zelf. Als die iets roept denkt hij dat die mening overal gedeeld wordt en aangenomen wordt door alles en iedereen en politiek Den Haag incluis. Die man is al ver over datum en dement dus die neem ik echt niet serieus. Lekker liedjes draaien op zijn zolderkamer op een internetstream, prima. Maar val de goegemeente niet lastig met je gepreek en onbelangrijke meningen. Maar goed, dat geheel terzijde.

  4. De “gerimpelde kroket”. Ik noem maar wat 😉

    Maar vrijheid van mening is iets anders.

    ON manipuleerd de waarheid. Op basis van o.a. hun feiten maak jij je mening. Helaas kloppen de feiten van ON niet.
    Ik vind het wel belangrijk dat actualiteiten programma,s geen nepnieuws verkondigen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*