Ongehoord Nederland is het principieel oneens met strafkorting NPO

Ongehoord Nederland is positief gestemd dat de Raad van Bestuur van de NPO terugkomt op zijn voornemen om onze omroep een strafkorting van mogelijk zo’n 600.000 euro op te leggen omdat we de Journalistieke Code NPO zouden hebben geschonden. De boete is verlaagd tot 94.442,43 euro.

Arnold Karskens meldt: “Dat is nog steeds heel veel geld voor onze jonge omroep, geld dat we dus niet kunnen besteden aan verbetering van onze programma’s. Maar belangrijker: Ongehoord Nederland is het principieel oneens met de Raad van Bestuur dat wij een strafkorting verdienen omdat wij bepaalde, blijkbaar ongewenste, meningen hebben laten horen over bijvoorbeeld de enorme massa-immigratie en de gevolgen van de doorgeslagen klimaat-en milieumaatregelen in ons land voor boer en burger. Een boete, omdat wij gekozen volksvertegenwoordigers in onze uitzendingen uitgebreid aan het woord laten. Laat dit duidelijk zijn: Ongehoord Nederland discrimineert niet en wil iedereen een podium geven over onderwerpen als de toenemende macht van de Europese Unie tot de gevolgen van de coronamaatregelen. De nieuwsbol van de andere zijde belichten is onze missie en vormt de hoofdreden dat we vanaf 1 januari 2022 van de Mediaminister mochten toetreden tot het publieke bestel.  Daarom beraden wij ons op juridische stappen tegen de strafmaatregel van de Raad van Bestuur. Omroep ON! blijft pal staan voor de vrijheid van meningsuiting en is tegen iedere censuurmaatregel. Het ongehoorde geluid moet gehoord kunnen blijven worden in een volwassen democratie.”

4 Comments

  1. De eens zo vermaarde oorlogsjournalist Arnold Karskens heeft zich omringd met allerlei wappies, lees: ON!-medewerkers en heeft zichzelf daarmee in een giga wespennest gestoken.
    Hij kan maar beter terugtreden, want de situatie doet zijn gezondheid zichtbaar geen goed.

  2. @Annemarie En dat is zo volgens u omdat Arnold en deze omroep een andere mening verkondigt dan de uwe. Beetje raar! Met zulke denkbeelden bent u eigenlijk meer fout bezig dan Arnoud en deze omroep.

    Los van dat het ook mijn omroep niet is. Gewoon weg met al die omroepen, aparte clubjes en naampjes/etiketjes voor mensen. Iedereen moet gewoon lekker denken en doen wat ie zelf wil. Daar zijn helemaal geen aparte clubjes, gemeenschappen of naampjes en etiketjes voor nodig.

  3. Ik ben geen jurist. Maar rechtzaak beginnen op basis van ongelijke behandeling. Genoeg voorbeelden bij andere omroepen over niet doorvragen van presentatoren bij gasten. Maar ja of ze d66 rechtspraak meekrijgen, dat is de vraag?

  4. ON! zal deze zaak aanhangig gaan maken bij de bestuursrechter en zal gelijk krijgen. De gehanteerde journalistieke norm is vaag, de ombudsman is geen politie en de NPO geen rechter die een vonnis kan uitspreken en een boete op kan leggen op deze manier. Dit zal vermoedelijk tot de Raad van State worden uitgevochten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*