Onderzoek naar betalingsbereidheid voor Formule 1 bij Viaplay

Viaplay, de streamingdienst die de uitzendrechten van het nieuwe Formule 1-seizoen heeft bemachtigd, maakte bekend dat hun abonnement 13,99 euro per maand kost. De potentiële aanwas aan klanten is groot; meer dan vier op de tien Nederlanders (43%) geeft aan Formule 1 te kijken en van die groep is meer dan de helft (54%) bereid te betalen voor Formule 1. Gemiddeld zijn zij bereid 12,15 euro neer te leggen. Dit blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Voor provider Ziggo wordt het een spannende tijd. Bijna een kwart van de Nederlanders (23%) die Formule 1 kijkt via Ziggo, overweegt Ziggo op te zeggen vanwege het verdwijnen van de racewedstrijden uit het aanbod.

Toename overstappers internet en tv verwacht
Ondanks het verdwijnende aanbod, blijft 51% van de Formule 1-kijkers klant bij Ziggo. Wel verwacht Jeroen Snellen, telecomexpert bij Pricewise, de komende tijd flink wat beweging in de markt voor vast internet en tv. “Het verdwijnen van Formule 1 uit het standaard tv-aanbod is voor sommige klanten aanleiding over te stappen naar een andere provider. Het wegvallen van F1 in het aanbod van Ziggo is voor hen reden het internet- en tv-abonnement te heroverwegen. Zeker voor klanten die interesse hebben in aansluiting op het glasvezelnetwerk, maar bij Ziggo bleven vanwege de Formule 1. Daarnaast is de kans groot dat andere aanbieders inspelen op het nieuwe Formule 1-seizoen. Zo heeft KPN al bekendgemaakt Viaplay als streamingdienst beschikbaar te stellen in het tv-menu, zoals dat nu ook kan met bijvoorbeeld Netflix. En zullen providers richting het nieuwe Formule 1-seizoen waarschijnlijk nog met mooie aanbiedingen komen.”

38 Comments

 1. Wij kijken Ziggo sport alleen maar voor de F1 en verder niet.
  Wat is het een domme actie geweest om niet meer andere mogelijkheden gezocht te hebben als sponsersof via crowdfunding wat tegenwoordig zo populair is met veel dingen of andere sporten eruit te halen waardoor er geld overbleef om de F1 wel in jullie in beheer te houden. Er zal nu niet veel meer gekeken worden naar Ziggo sport. Wat een gemiste kans weer en wat ontzettend vervelend voor ons F1 fans.

  • F1 fans zal minder worden, maar de voetbalfans zullen toenemen.
   Voetbal is net wat lucratiever dan f1. Meer wedstrijden op verschillende dagen van de week. Dus minder kijkers naar ziggo sport moet nog blijken.

   Zelf heb ik nog geen keuze gemaakt voor waar ik volgend jaar f1 ga kijken.

 2. Wij zijn klant geworden bij Ziggo om de F1 te kunnen kijken. Nu de F1 hier weg valt gaat Ziggo dit opvullen met andere sporten waar wij geen belang bij hebben, en zeker geen voetbal wat al overkill is. Wij gaan ook niet extra hiervoor betalen, je kan wel voor alles extra gaan betalen.
  Dus wij stappen over op glasvezel.

 3. F1TV… gewoon van FIA, met een Google dongel kan je dan voor 65 euro het hele jaar kijjen, alle wedstrijden zelfs op verschillende kanalen, teainingen etc… een koopje maar Ziggo en nu de nieuwe aanbieder willen dat natuurlijk niet vertellen. En Nedelands commentaar.

 4. Ga echt niet betalen aan deze gelukszoekers.
  Het is een schandaal dat niet iedereen gewoon kan genieten van deze sport zonder ervoor te moeten betalen.
  Voor deze gelukszoekers is alleen geld maar belangrijk.
  Zo wordt de sport kapot gemaakt en zijn wij overgeleverd aan het grote geld en de commercie.
  Het meer is nooit vol zou mijn wijze moeder zeggen.

 5. ik ben vandaag met Ziggo gestopt wacht gewoon de ontwikkelingen af.
  Nent had Rob en Olaf binnen moeten halen, dat was beter voor iedereen geweest.
  En Ziggo heeft liggen slapen en de boot gemist.

 6. Triest zoals Ziggo met trouwe klanten is om gegaan Veel te lang op hun lauweren gerust Zij dachten vast de F1 gaat niet weg bij Ziggo… Keep on Dreaming Guys & Dolls van t mgt.team en hun CEO Zij hebben vast dikke inkomens/ bonussen en zal ze verder worst zijn! Allerlei adhoc varianten en aanbiedingen moeten, voor zolang t gaat duren,de pijn verlichten…. Keep on Dreaming Ziggo!!

 7. Met veel plezier de afgelopen jaren de F1 gevolgd op Ziggo sport, F1 is overigens het enige dat ik op Ziggo sport kijk.
  F1 was bij Ziggo gratis maar omdat een stel goudzoekers de rechten voor de F1 binnen hebben geharkt zou ik daar dan €13.99/maand voor gaan betalen.
  In geen 1.399jaar.
  Is voor mij een principe ding dus helaas pindakaas Viaplay, ik kijk de samenvatting wel.
  Zouden meer mensen moeten doen, uitroken die club gold-diggers.

 8. Ik heb abbo van F1tv aangeschaft. Deze week .et 25% korting te krijgen en betaal maar 48,74 voor hele komende seizoen. Incl alle onboard camera’s. Kan Viaplay nidt tegenop

 9. Ik ga dus echt geen 14 euro per maand betalen voor alleen F1 . Dan maar volgen via F1 live en savonds samenvattingen. De Nederlander gaat dit teveel vinden hebben ze al eens eerder geprobeert met voetbal wat jammerlijk is mislukt. Nu kun je espn kijken maar wel met 5 op een account. Via plan gaat er maar 2 toestaan op het account. Daar gaan ze zich mee in de vingers snijden. En als ik Max was ging ik een jaartje Formule 2 rijden dan komt de FIA op hun knieën hem vragen om terug te komen om strijd terug te brengen. En zal er niet meer zo eenzijdig gestraft worden. Amen.

  • Dat heb je goed.
   Ik ook niet.
   Het houd een keer op.
   Er zullen best wel kanalen zijn die iets laten zien.
   Je kunt je beurs wel blijven leeg kiepen.

 10. Als Ziggo klanten willen behouden (waaronder ikzelf) kunnen ze misschien wat doen met het abonnement??, zodat het toch nog aantrekkelijk wordt om F1 via Ziggo te kijken.

 11. Betaal nog liever 20 euro voor f1 bij kpn(glasvezel) dan gratis bij ziggo want dat zijn een stelletje vuile oplichters ben blij dat ik er weg ben

 12. Ik kijk F1 via F1TV. 65 euro per jaar en goed commentaar gewoon via internet. Voor mij en bewuste keuze dit jaar zodat ik geen commentaar van Jack en Olav aan hoef te horen.

 13. Ben het eens met velen. Voor F1 betalen prima maar voor 5 euro max. Via F1tv met korting prima te doen. Ik ben het ook zat om naar die Mol en Plooij te luisteren. Gewoon doorpraten als er spannende ontwikkelingen zijn. Vreselijk.

 14. Kijk graag F1, maar ga echt geen 14 euro pm betalen voor die paar uurtjes.
  Nog een streamingdienst er bij náast Netflix, Spotify, TuneIn… Moet wel leuk blijven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*