Dit is de nieuwe NPO 3FM-programmering vanaf 10 januari

Rob Janssen en Wijnand Speelman zijn vanaf maandag 10 januari elke werkdag te horen op 3FM. Van maandag tot en met donderdag presenteren zij de nieuwe show ‘Rob & Wijnand’ en op vrijdag blijft het duo te horen met Partij voor de Vrijdag. Sharid Alles, zendermanager van NPO 3FM: “Bij 3FM staat grenzeloze liefde voor muziek centraal en dat blijft ook zo in 2022. Met de aanpassingen in de programmering zorgen we voor de perfecte flow om je de dag door te helpen. Of het nu doordeweeks is of in het weekend. Zo gaat het weekend vrijdagmiddag al lekker van start met de Mega Top 30, gevolgd door Sander Hoogendoorn die een uur lang de lekkerste nummers in een mix draait.”

Sander Hoogendoorn blijft ook in 2022 in de ochtend met ‘Sanders Vriendenteam’ (BNNVARA), elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur. Jorien Renkema is van 09.00 tot 12.00 uur te horen met ‘Het Betere Werk’ (AVROTROS). Timur Perlin verrast lunchend Nederland met anekdotes, een vrolijke noot en natuurlijk Mama Appelsap in zijn programma ‘Timur’  van 12.00 tot 14.00 uur (BNNVARA). Herman Hofman sluit aan van 14.00 tot 16.00 uur (AVROTROS). Vanaf januari keert Eva Koreman na haar verlof terug op 3FM om samen met Frank van der Lende de middagshow ‘Frank en Eva: Welkom bij de Club!’ (BNNVARA/VPRO) te presenteren (maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 19.00 uur).

Op maandag tot en met donderdag is van 19.00 tot 21.00 uur de nieuwe show ‘Rob & Wijnand’ (KRO-NCRV/AVROTROS) van Rob Janssen en Wijnand Speelman te horen. “Rob en Wijnand hebben zich het afgelopen jaar bewezen: eerst samen tijdens 3FM Serious Request in Enschede en daarna als duo op de vrijdagavond. Vanaf 2022 worden zij elke werkdag een vaste waarde.”, aldus Sharid Alles. Sagid Carter sluit de werkdag af met ‘3voor12 Radio’ (VPRO) dat te horen is tot middernacht.

Goed begin van het weekend
Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen (BNNVARA) zijn in het nieuwe jaar te horen op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Olivier Bakker presenteert op vrijdag de ‘Mega Top 30’ (AVROTROS) van 16.00 tot 18.00 uur. Het weekend kan daarna echt van start gaan met ‘Sanders mixuurtje’ (BNNVARA), waar Sander Hoogendoorn de lekkerste nummers van het moment live aan elkaar mixt. Rob en Wijnand zijn te horen met ‘Partij voor de Vrijdag’ (AVROTROS/KRO-NCRV) waar van 19.00 tot 22.00 uur de telefoonlijn open staat en de opneem-garantie aan. Knallende afsluiter op vrijdag is de ‘Boem Boem Discoshow’ (BNNVARA) van 22.00 tot 00.00 uur met Rámon Verkoeijen.

Thomas Hekker en Stijn de Vries naar 3FM
Op zaterdag en zondag neemt Thomas Hekker (Powned) de ochtenduren voor zijn rekening van 06.00 tot 09.00 uur. Ook Stijn de Vries, bekend van onder meer Streetlab, heeft na een korte flirt met de radio afgelopen zomer nu een vast programma in het weekend. Hij presenteert ‘De Stijn’ (KRO-NCRV) op zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur, waar hij op creatieve wijze terug- en vooruitblikt op de week.

Bekijk het overzicht van de nieuwe programmering hier

6 Comments

  1. Bewaar dit artikel maar even voor de volgende keer dat de programmering overhoop gegooid gaat worden onder het mom van “nu nóg beter!”. Euh, dat beweerden jullie de vorige keer toch ook al? En de keer daarvoor? En daarvoor?

    Laat ik daarom ook mijn voorstel voor een verbeterde programmering indienen: die van Radio 5. Op de FM frequenties van Radio 3. Voeg 3FM maar samen met KX Radio en 3FM alternative en ga op DAB en internet uitzenden. Zonder DJ’s en hun ge-OH. Resultaat: een flinke besparing, fors hogere luistercijfers en voldoet beter aan de publieke taak.

    Geachte NPO, stuur maar even het emailadres waar ik de factuur ád EUR 99.995,- ex-btw voor dit consult heen kan sturen. De eenmalige korting zit er al in verwerkt.

  2. Mark en Ramon het beste duo en leukste programma, moeten weer plaats maken voor veel flauwekul..

    Gelukkig vertrekt die Sharid maar dit was haar laatste volledig mislukte vernieuwing.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*