Onderzoek: Meer dan kwart van Happn-gebruikers wil daten in de metaverse

Uit onderzoek van online dating app happn onder hun single gebruikers* blijkt dat ruim één op de drie singles (36%) geen interesse heeft in daten in de Metaverse. Meer dan een kwart (28%) van de singles staat er daarentegen wel voor open om nieuwe mensen te leren kennen in de Metaverse. Karima Ben Abdelmalek, CEO van happn, verwacht dat deze nieuwe manier van daten er ongetwijfeld gaat komen, maar dat elkaar ontmoeten in het echt het belangrijkst blijft. In lijn met de nieuwe technologische ontwikkelingen heeft happn de ambitie om een Realverse te ontwikkelen, waar authenticiteit en ‘echt’ daten centraal staan.

Van de ondervraagde singles gaf 36% aan nog niet zeker te weten of ze de Metaverse zouden gebruiken voor dating. De tijd zal leren hoeveel van hen daadwerkelijk op zoek gaan naar een partner via de Metaverse. Ben Abdelmalek: “Tegenwoordig spreken veel mensen over de Metaverse als een nieuwe dimensie die hen in staat stelt mensen te leren kennen en een nieuwe identiteit aan te nemen. Toch blijkt uit ons onderzoek dat veel singles nog altijd de voorkeur geven aan een ‘real life’-ontmoeting, om zo hun date echt te leren kennen. Uit eerder onderzoek van ons blijkt ook dat singles de toekomst van daten als iets inherent sociaals en menselijks zien, met prikkels uit het echte leven voorop. Dat menselijke moeten we niet uit het oog verliezen.”

Authenticiteit & het ‘echte’ leven: Realverse
Veel singles hebben zich de laatste jaren alleen gevoeld en online daten, maar vooral ook in het echt afspreken en menselijk contact hebben zijn belangrijke manieren om dit tegen te gaan. Om de laatste technologieën te blijven volgen heeft happn de ambitie uitgesproken om een Realverse ontwikkelen. Die Realverse symboliseert een veilige digitale plek waar singles het eerste contact kunnen leggen, andere singles kunnen ontmoeten en hun echte persoonlijkheid kunnen laten zien, uiteindelijk nog altijd met het doel om in het echt af te spreken. De dating app wil via brainstorms met experts over Metaverse-ontwikkelingen ontdekken wat ze nog kunnen uitbreiden aan de dating experience van singles op happn, om zo hun gebruikers nog beter te servicen.

Ben Abdelmalek: “We willen meer virtualiteit toevoegen aan de app, maar daarbij wel de behoefte aan authenticiteit respecteren; daar staat de Realverse voor. Zo kunnen we nieuwe technologieën en innovatie verwelkomen zonder dat dit ten koste gaat van gemak en veiligheid van singles, die op zoek zijn naar een echte connectie. We willen niet dat singles alleen virtuele liefdesverhalen hebben. Wel kunnen we technologie gebruiken voor veiligheidsdoeleinden en om singles elkaar al deels te laten ontmoeten om te zien of ze chemie hebben.”

“Al deze overwegingen nemen we mee en we onderzoeken welke mogelijk nieuwe features kunnen helpen om onze app nog verder te brengen. Buiten kijf staat dat authenticiteit en het ‘echte’ leven wel altijd een essentiële rol zullen spelen bij daten; zien hoe de vlam overslaat in het echt blijft het einddoel,” concludeert Ben Abdelmalek.

*Het onderzoek is middels een online vragenlijst uitgevoerd onder meer dan 500 happn-gebruikers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*