53% van de Nederlanders volgt Tour de France

De Tour de France bij de NOS heeft ook dit jaar een miljoenenpubliek bereikt. In totaal hebben ruim 8,5 miljoen mensen de Tour bij de NOS gevolgd. Dat komt neer op een bereik van 53% van de Nederlandse bevolking. De live-uitzendingen van alle etappes trokken gemiddeld 702.000 kijkers. Het marktaandeel, ofwel het deel van de tv-kijkers dat heeft afgestemd op de Tour-etappes, is 48 procent. Het meest bekeken moment deze Tour was op donderdag 14 juli, op de Franse feestdag, toen om 18:15 uur – tegen het einde van de uitzending – ruim 1,8 miljoen mensen tegelijkertijd naar de Tour bij de NOS keken.
   De Avondetappe in top 5 meest bekeken edities 
NOS De Avondetappe kan terugkijken op een geslaagde Ronde van Frankrijk. Gemiddeld trok dit dagelijkse programma 978.000 kijkers (marktaandeel 23,7%). Daarmee komt het programma op nummer 3 van de best bekeken edities van NOS De Avondetappe sinds het bestaan van het programma in 2003.  De meest bekeken uitzending was die van 21 juli, met bijna 1,2 miljoen kijkers. Bovendien was de waardering hoog voor het programma van Dione de Graaff en Herman van der Zandt. Kijkers gaven het programma het rapportcijfer 8,0.  Online scoort de Tour de France bij de NOS ook goed. De subsite nos.nl/tour is ongeveer 2,2 miljoen keer bezocht. In totaal is er ruim 5,4 miljoen keer een livestream gestart. Nog niet eerder werd de Tour de France-livestream zo veel bekeken. Het pushbericht om de ontknoping van de etappe via een livestream te volgen, kende aan het einde van de Tour 49.000 abonnees. Ook via social media leefde het Nederlandse publiek massaal mee met de prestaties van de renners. De 38 Facebook-berichten van NOS Sport leverden in totaal 41.260 interacties (36.543 likes, 3.951 comments en 766 shares) op. Op Instagram waren de 27 posts goed voor 142.043 likes of reacties. 

Tour de France gaat nog een week door
De mannenwielrenners hebben gisteren hun laatste etappe gereden, de vrouwenwielrenners begonnen gisteren met hun Tour de France. En ook die is live bij de NOS te volgen. De komende dagen van 14.15 uur tot 16.50 uur  en in het weekend van 15.20 – 17.30 uur op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. 

2 Comments

  1. Wielrennen is dan ook de mooiste tv sport, fantastisch in beeld gebracht. Radio Tour is al 50 jaar een heerlijk radioprogramma. Wielrenners zijn bijna allemaal sympathieke gasten die, in tegenstelling tot voetballers, ook nog wat te vertellen hebben in een interview. Minpuntje is af en toe het gezwets van Ducrot en vd Berg.

  2. Ducrot vind ik prima maar die vd Berg moeten ze er echt uitgooien. Die kerel wil altijd grappig zijn, bah. (Niet alleen bij wielrennen trouwens). Vroeger deed hij dat alleen in de avondetappe maar nu hij dat niet meer doet is er en overdag slechte humor van vd Berg en zijn vervanger doet het nu ook in de avond.

    Ik verlang bijna terug naar Herbert Dijkstra.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*