Onderzoek: Helft van kijkers verwacht dat Viaplay over 5 jaar niet meer bestaat

Uit recent onderzoek van Streamwijzer blijkt dat de meerderheid van de streamers (51%) denkt dat de streamingdienst Viaplay binnen vijf jaar niet meer zal bestaan.

De resultaten van het bedrijf zijn teleurstellend en het heeft onlangs 77% van zijn beurswaarde verloren, wat leidde tot het aftreden van CEO Anders Jensen. De concurrentie binnen het streaminglandschap neemt toe en de financiële middelen van abonnees zijn beperkt. Vandaag werd ook al bekend dat diverse Nederlandse series zijn geschrapt. Ook zijn er geructen dat VodafoneZiggo de rechten van de Formule 1 weer naar zich toe wil trekken.

Deze factoren, samen met herhaalde prijsverhogingen en kwaliteitsproblemen, hebben geleid tot een pessimistisch beeld onder streamers en zelfs onder Viaplay’s eigen abonnees, waarvan 66% denkt dat het bedrijf het niet zal redden. In totaal deden 1.606 respondenten mee aan dit onderzoek.

Viaplay Group heeft nog niet gereageerd op de onderzoeksresultaten.

Bron: Streamwijzer

4 Comments

  1. streamers hebben natuurlijk heel veel kijk op dit soort zaken en weten precies wat de mogelijkheden van viaplay zijn

    of toch niet

  2. Viaplay daar was als laatste nieuws over i.v.m. tegenvallende resultaten. Dus niet vreemd dat de respondenten zich dat herinneren en daarom deze als eerste noemen,bij een streamingdienst die over 5 jaar niet meer bestaat. Het wordt misschien spannend voor ze, maar als ze zich exclusief gaan richten op sport, dan komen ze een heel eind misschien.

    In het internationale speelveld is Videoland een kleine regionale speler. De kans is aanzienlijk dat deze niet meer bestaat over 5 jaar. Of tenminste is samengevoegd met het Duitse RTL+ (TVNOW). Daar denken de respondenten blijkbaar anders over.

    HBO Max (in de VS Max) is daar juist een van de grotere spelers. Die zijn er waarschijnlijk over 5 jaar nog wel?

  3. Waarom zou Viaplay reageren op een onderzoekje dat er niet toe doet? Ik heb geen aandelen Viaplay, maar zie wel deze streamer in de media anders (negatiever) wordt behandeld dan andere streamers.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*