Nieuwe Head of Delegation Eurovisie Songfestival

De afgelopen periode heeft AVROTROS haar deelname aan het Eurovisie Songfestival nauwkeurig onder de loep genomen en naar aanleiding daarvan een aantal wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste is de aanstelling van Twan van de Nieuwenhuijzen die verantwoordelijk wordt voor het gehele project op weg naar het Eurovisie Songfestival 2024. Ook gaat AVROTROS op zoek naar nieuwe leden ter aanvulling op de huidige selectiecommissie. 

Aanstelling Twan van de Nieuwenhuijzen 
Twan van de Nieuwenhuijzen start per direct als Head of Delegation bij AVROTROS en is daarnaast voorzitter van de selectiecommissie. Twan begeleidt de commissie bij de selectie, is eindverantwoordelijk voor de totstandkoming van de act en voert de delegatie aan in aanloop naar en tijdens het Songfestival. Met de aanstelling van Twan wordt dit proces voor de Nederlandse inzending van begin tot eind bewaakt en begeleid.

Twan van de Nieuwenhuijzen: “Trots ben ik met het verzoek van AVROTROS om dit uitdagende en unieke project te gaan leiden. Ik kijk er naar uit om met de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan bij het Eurovisie Songfestival een sterke en overtuigende inzending voor Nederland neer te zetten.”

Algemeen directeur AVROTROS Eric van Stade: “Twan van de Nieuwenhuijzen is in onze ogen de perfecte kandidaat om de projectorganisatie van de Nederlandse delegatie te leiden. Met zijn jarenlange ervaring als Head of Contest bij het Eurovisie Songfestival draag ik mijn rol als voorzitter van de selectiecommissie met veel vertrouwen aan hem over.” 

Van de Nieuwenhuijzen had een prominente rol binnen de internationale productieteams van de Eurovisie Songfestivals in Rotterdam (2021), Turijn (2022) en Liverpool (2023). Als Head of Contest werkte hij nauw samen met omroeporganisatie EBU en met alle deelnemende delegaties bij de totstandkoming van hun act. 

Uitbreiding selectiecommissie
Met de aanstelling van Twan van de Nieuwenhuijzen treedt Eric van Stade terug uit de selectiecommissie. De commissie wordt verder uitgebreid met nieuwe vertegenwoordigers uit de muziekindustrie. 

Inschrijvingen 2024 geopend
Vanaf nu is de inschrijving voor het 68e Eurovisie Songfestival in Zweden in 2024 geopend. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, producers en platenlabels worden van harte uitgenodigd om een authentieke, onderscheidende en competitieve song in te zenden voor Europa’s grootste muziekshow. Van de Nieuwenhuijzen gaat tevens actief in gesprek met vertegenwoordigers uit de muziekwereld om ze te enthousiasmeren een song in te sturen. Inschrijven kan vanaf nu tot zaterdag 30 september 23:59 uur via songfestival@avrotros.nl. Meer informatie hierover is te vinden op avrotros.nl/songfestival.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*