Cord cutting onderzoek: West-Europa verliest komende jaren 9 miljoen televisie-abonnees

West-Europa zal naar verwachting bijna 9 miljoen betaaltelevisie-abonnees verliezen tussen 2023 en 2029.

Nieuwe gegevens van Digital TV Research tonen aan dat het aantal betaaltelevisie-abonnees met 8% zal dalen tot 93 miljoen. Dit is echter minder ernstig dan in de Verenigde Staten, waar de penetratie van betaaltelevisie zal afnemen van 58% in 2023 tot 53% in 2029.

Simon Murray, hoofdanalist bij Digital TV Research, verklaarde: “Betaalde satelliettelevisie zal de grootste verliezer zijn omdat de meeste DTH-platforms geen breedbandtoegang bieden. Dit geldt niet voor Sky, dat zijn satelliettelevisie-abonnees wil omzetten naar zijn streamingplatforms. Sky zal 1,8 miljoen satelliettelevisie-abonnees verliezen in zowel Duitsland als het VK, evenals nog eens 1,3 miljoen in Italië – bijna 5 miljoen in zijn vijf territoria tussen 2023 en 2029.”

Het aantal betaaltelevisie-abonnees zal in 14 van de 18 landen dalen tussen 2023 en 2029. Duitsland zal 2,7 miljoen abonnees verliezen, het VK 2,0 miljoen, Italië 1,5 miljoen en Frankrijk 1,1 miljoen.

IPTV zal tussen 2023 en 2029 een miljoen abonnees winnen, terwijl het aantal betaalde satelliettelevisie-abonnees met 6,4 miljoen zal afnemen, betaalde DTT met 0,8 miljoen en kabeltelevisie met 2,4 miljoen.

Bron: Digital TV Research

8 Comments

 1. Bij al die onderzoeken,zet ik zelf vraagtekens bij?.Je kunt toch niet in alle huiskamers in de EU gebonden lidstaten,hoe de inwoners bepalen hoe ze kijken naar het Medium Televisie?.Vooral zoals ik al globaal 25 jaar over Schotel-ontvangst,en héél veelgeld op onze spaarrekening hebben kunnenzetten.Via de Duizenden Radio/TV omroepen in de FTA(FREE TO AIR) zonder abonnement te ontvangen.Via: HD-PLUS.de pakket kunt je Betaal TV inkopen.Daarnaast bent u zeker nooit gekampeerd in de duizenden Kampeer-campings!. En dan had u kunnen zien,dat alle nieuwe en ouderen Campers en Caravans zijn uitgerust met Satelliet-ontvangst,en vaak met vol automatische zenderzoek-systemen.Ziet als voorbeeld: en worden steeds meer gebruikt via: Selfsat.com in vele modellen te koop,en daarmee kunt via het auto-matische zenderzoek -system vele Satellieten ontvangen,zoals de Astra 1-Astra-2 Astra-3 de Hotbird en vooral via de Astr-1 zijn vooral de vele Duitse TV-omroepen te ontvangen,en via de Astra 2,kunt u vooral de Engelse omroepen ontvangen en via de Astra 3 betaal Tv en via de Hotbird zijn er Duizenden TV omroepen te ontvangen.En in vooral gebieden ergens,waar geen Internet aanwezig is.is Schotel-ontvangst een aanvulling op het ontvangen van andermands-denkbeelden-gedachtengoed in vooral de vrije nieuwsverrijking.En dat gegevens is van een totaal karakter in de exakte kennis weergaven.Met andere woorden,laat je géén oor aannaaien.

 2. aanvulling: via youtube.nl (tik in) SNIPE Air(Full English Version) ziet ook met wifi uitvoering,en dat betekend voor meer luister en kijk genot.Zoals u ziet het verplaatsen via een koffer.En zulke belangrijke informatie.zal niet gouw bekend worden gemaakt. De Reden kunt u wel Raden?.Een techniek die over inzetbaar is,en om een schotelverbod te omzeilen.Alleen u moet hem wel afstellen,dat er geen ontvangst-beperking zijn,inzake de Satellieten in de orbiter-baan zijn geplaats boven in Congo en daar boven een afstand hebben van 38.000 km en met 11.000 km om de Aarde draaien.Om gelijkwaardig te blijven voor de vaste stand van de Schotel etc.Afz: een voormalig Schotel-ontvangst-expert.En op mijn woonlocatie nog steeds kan genieten van de vele FTA(FREE TO AIR) Radio/TV omroepen.

 3. Daarnaast volgen miljoenen kinderen in vooral de derde wereldlanden via satelliet-onderwijs,omdat de afstanden in die landen zo groot is,voor het plaatsen van de uitzendmasten,ik heb het niet over postzegellandje Nederland.Maar over landen die honderden keren groter zijn dan Nederland.En kinderen honderden km ver zitten via hun woonlocatie tov de schoolgebouwen.En zulke TV opname’s ziet niet via de NPO maar wel via de Duitse Omroepen,zoals 3SAT/ServusTV-eigen omroep van Red-Bull uit Oostenrijk Salzburg.En vooral het dom houden van de Kabelkijkers,is een belangrijk gegeven dan zeuren ze ook nergens over!,tov de Schotelbezitters.Ga over op Schotelontvangst,inzake de ontvangst van de exacte waarheden.Via: Selfsat.com de compacte sat.vlak en bol antenne uitvoeringen.En al die onderzoeken,gaan bij mij verdwijnen bij mij in de PLEE en trek gelijk door.

 4. Daarnaast wat is er zo belangrijk hoe ik en de lezers moeten weten de ontwikkelingen in TV signaalverwerking.Er zijn zoveel andere problemen in de wereld en in Nederland,dat de Inwoners steeds meer worden gehersen-spoeld,en daaruit kan een Blpolaire gehuigenstoornis ontstaan.Eerst Corona/dan alle oorlogen in de wereld/het gevaar van Rusland/uit eigenhandig,wat gaat ons nieuwe Regerings-partijen,Nederland weer economisch op de kaart zetten,en al die problemen met huisvesting toen wij 54 jaar gingen trouwen,waren er al te weinig woningen we konden een klein kamer huren,tegen woekerprijzen.Er is heel weinig verandert,en dat komt dat in 1950 7 miljoen inwoners telden en nu in 2024 18 miljoen in 2050 30 miljoen? die moeten eten/plassen/poepen/moeten wonen.En met vele praktische oplossing is er weinig gedaan oa door de politieke partijen.Het zal mijn tijd wel duren met mijn leeftijd van 80 jaar.En waar mijn ziel terecht gaat komen?JELLE ZAL ZIEN!.

 5. ziet via:youtube.nl (tik in) Wohnmobill kastenwagen Campervan Zübehör 2024 Mini Sat koffer Statt feste Camping Satanlagen.Evt: de aanschaf van de bol-satelliet ontvangers,en de uitleg daarvan.Overal te koop bij de vele Camping-winkels(shop’s) Camping-bedrijven,waar u alles kunt laten monteren.Vooral via de Campers,is een optie.

 6. Daarnaast worden het alternatief verkocht voor Illegale IPTV mediabox.En via de internet-verkoop te bestellen.Ziet via: Formuler Z 11 Pro Max Bluetooth + 16 GB USB-ontvanger-Mediaplayer IPTV box 169,- Android en ook 4 k UHD ontvangst mogelijk.Even voor u opgezocht,en natuurlijk ook op de Campings te gebruiken,waar heel goede internet-verbindingen zijn.En voorzien van 4 GB Ram DDR 4 UHD uitzendingen te ontvangen + HDR voor een fantastische beeldverwerking,in samenhang met de 65″ QlED en de OLED 65″schermbreedte moet dat een fantastische TV kijk en luister beleving zijn.En de gezien de grootte van die IPTV Mediabox neemt het heel weinig ruimte in.Het alternatief voor Schotel-ontvangst,waar heel goede kwaliteits internet-aanwezig zal zijn.Ergens op de Duizenden Campings in de bekende Vakantie-landen.Vooral voor het komende Europese Voetbal een aanrader?.Ik blijf bij mijn Schotel,en daarmee kun je ook met een Schotel met meerdere LNB’s uit duizenden Radio/TV zenders ontvangen,en vooral je eigen keuze’s van zenderkeuze-vrijheden is onbepert,en kan opslaan in het Digitale Geheuigen.

 7. Dat zou niet te verwonderen zijn.
  In België, tonen ze allemaal oude bron van de jaren 80 film, soap, etc.
  Daarbuiten krijg je kookprogramma’s flauwe spelletjes enz
  Wie zit te wachten op vtm gold,vtm non stop 90’s. En de reclame blokken duren tegenwoordig langer dan het programma.
  Ald ik een video tape bekijk van tv in de jaren 90, zie ik veel achteruitgang qua programma’s. Waarom nog betalen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*