Onderzoek: 88% van de ouders vindt dat kinderen verslaafd zijn aan beeldschermen

Nederlanders brengen meer dan 21 jaar van hun leven online door en hun kinderen brengen het er blijkbaar niet beter van af. Sterker nog, 88% van de ouders vindt dat kinderen verslaafd zijn aan apparaten. Het nieuwe schooljaar gaat binnenkort van start en ouders maken zich meer dan ooit zorgen over de schermtijd van hun kinderen.

Ouders doen echter weinig om te helpen: 85% van hen zoekt te vaak hun toevlucht tot schermen om hun kinderen bezig te houden. Wat zijn de risico’s en hoe kunnen ouders de online aanwezigheid van hun kunderen veiliger maken?

“Vaak verliezen ouders de mogelijke risico’s uit het oog als ze beeldschermen gebruiken om hun kinderen te vermaken en bezig te houden. Ongepaste inhoud, zoals seks, geweld, haatdragende taal, zelfbeschadiging of zelfmoord, is een van de meest voorkomende gevaren. Ouderlijk toezicht is belangrijk, maar de grootte van de schade hangt ook voor een aanzienlijk deel samen met de digitale vaardigheden van ouders, of ze bijvoorbeeld privacyinstellingen kunnen aanpassen, “ zegt Daniel Markuson, een digitale privacyexpert bij NordVPN.

technologieën, processen en issues begrijpen verschilt en in ontwikkeling is.

Door de toenemde risico’s hebben, sinds begin 2021,  alle openbare  Australische basisscholen het gebruik van slimme apparaten uitgebannen. Hoewel de maatregel nog maar kort van kracht is, hebben ze een opvallende afname geconstateerd in het aantal gedragsstoornissen die verband houden met het gebruik van telefoons en een grote toename aan lichamelijke activiteit.

6 Comments

  1. wat hadden wij senioren zoals ik dan een heerlijke jeugd met spoortreinen, mn eerste pickup met beatleplaatjes , had beatgroepen ,toneellessen en zoveel meer aktiviteiten. zonder beeldschermen i pads i phones tik tok twitter facebook en weet ik niet wat waar ze zich mee bezig houden, maar saai is hun leven wel

  2. Niet zeuren. Is niet tegen te houden. Over enige tijd worden we bionische mensen. Elon Musk heeft een vooruitziende blik. Met hersenimplataat continu verbonden en informatie direct beschikbaar

  3. is niet tegen te houden verder is er geen kind op straat om mee te spelen want ze zitten in de opvang want pa en ma zijn aan het werk.

    oke, die kleine van mij kan op 12 jarige leeftijd vloeiend engels dankzij tiktok en youtube, dat dan weer wel

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*