BOOS wil nog een uitzending maken over de The Voice

BOOS komt binnenkort met een vervolg op de uitzending over The Voice of Holland.

In januari bracht BOOS naar buiten dat diverse medewerkers van het programma zich schuldig maakten van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Meer details over de aankomende aflevering geeft Hofman niet aan het einde van de video die hij plaatst op Twitter. Het nieuwe seizoen BOOS gaat donderdag van start.

Hofman ging in de eerste uitzending in gesprek met De Mol, die zei geschrokken te zijn, maar ook dat hij niet afwist van alle incidenten. Hij vertelde destijds wel dat hij wist van één incident waarbij zijn zwager, bandleider Jeroen Rietbergen, betrokken was.

In mei 2022 vertelde een vrouw aan Nu.nl dat zij al veel eerder melding had gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. De vrouw diende een klacht in bij iemand van de productie van Talpa. De Mol zei in BOOS nog dat hij pas in april 2019 werd ingelicht over misstanden.

Volgens Sébas Diekstra, de advocaat van de vrouw, kreeg zijn cliënte na haar klacht te horen dat zij “de zoveelste was in twee jaar tijd”. De melding van de vrouw is volgens de advocaat “kennelijk begraven, zonder het adequaat op te pakken”.

De aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag in BOOS zorgden ervoor dat het programma, dat al zo’n tien jaar werd uitgezonden, per direct van de buis werd gehaald. Naast Borsato en Ali B werden ook bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur van het programma beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Tegen Rietbergen loopt één aangifte van verkrachting, tegen Ali B twee aangiftes waarvan één in elk geval van verkrachting is. De aangifte tegen Borsato staat los van de uitzending van BOOS. Geen van drieën heeft nog publieke optredens gedaan na de beschuldigingen. Tegen de regisseur van het programma, Martijn N., is twee keer aangifte gedaan.

BOOS won met haar eerdere reportage vandaag de prijs voor TV Moment van het Jaar.

Volgens Tim Hofman zou John de Mol van meer gevallen van seksueel ontoelaatbaar gedrag weten:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*