Onderzoek: 12% europeanen kijkt sport via illegale tv

Uit onderzoek van het Bureau voor Intellectueel Eigendom van de Europese Unie (EUIPO) blijkt dat 12 procent van de EU-burgers sport kijkt via illegale downloads of streamingdiensten. In Nederland betreft dit 15 procent van de consumenten en 31 procent van de jongeren tussen 15 en 24 jaar.

EUIPO beschouwt deze piraterij als een “existentieel probleem” voor de financiering van sport. De inkomsten uit uitzendrechten voor sportzenders zijn essentieel voor de sportbeweging en de sporters. Het bureau schat dat de jaarlijkse schade door piraterij een miljard euro bedraagt.

Lees ook:

1 Comment

  1. En hoe kun dat alles bewijzen het illegale kijkgenot?.En daarook de gebruikers opgeteld die illegaal IPTV kijken naar de duizenden FTA(FREE TO AIR)Omroepen waar je wel moet betalen in digitale pakket van de kabel-providers.Die ook via de div.satellieten via meerdere LNB en via schotel vanaf 60 cm doorsnede te ontvangen zijn 90 cm is beter,heeft ook meer ontvangst bij de zwakkere Satelliet-uitzend-sterkte.En hoe wilt u bewijzen,dat de gebruikers van de Formuler.tv naar welke zenders kijken?.Hoe wilt u bewijzen hoeveel schotel-kijkers ook kijken naar illegale ontvangst.Vertel maar via de onderzoeken?.De exacte gegevens?.volgens mij zijn het veronderstellingen!,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*