NPO schrapt EO-talkshow ‘Dit is nederland’: niet onderscheidend genoeg

Het EO-praatprogramma Dit is Nederland stopt na deze week. Dat bevestigt een NPO-woordvoerder na berichtgeving van het AD. Het besluit valt slechts twee maanden na de eerste aflevering op 15 april. De talkshow werd elke maandag- en donderdagmiddag uitgezonden.

De NPO vindt het praatprogramma niet onderscheidend genoeg om het naast Tijd voor MAX te programmeren. Eerder was de uitzending van Dit is Nederland al om dezelfde reden vervroegd. Na de zomervakantie zou de talkshow dagelijks uitgezonden worden.

4 Comments

  1. En dit wist de NPO niet toen de EO het voorstel indiende? Op papier was dit toch Tijd voor MAX alleen dan bij de EO op NPO2 met een andere naam?

  2. Was vanaf ’t begin te verwachten dat geen hond zou kijken naar een geregionaliseerd praatprogramma met de stem des volks, dat is zo oninteressant, niet voor niets dat ondanks alle kritiek al die ‘linkse’ programma’s wel scoren. Nog een feitje, de verhouding tussen de best bekeken programma’s tussen de NPO en de commerciëlen is 8 tegen 2. En NPO 3 gaat niet verdwijnen, daarvoor zijn de 100 miljoen makkelijk anders op te vangen.

    • Dit programma heeft niets met wel of niet links te maken. Gewoon geen goed format. Dat je dat feitje erbij haalt slaat nergens op.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*