Illegale IPTV in top 5 populairste streamingdiensten

Het aantal illegale IPTV-abonnementen in Nederland is aanzienlijk en een grote dreiging voor de entertainment- en telecomsector.  De voorzichtige schatting is dan ruim een miljoen Nederlandse huishoudens illegale IPTV gebruiken. Deze week maakte Telecompaper bekend hoe populaire de (SVOD)-streamingsdiensten in Nederland zijn. Wanneer we de geschatte aantallen van illegale tv-abonnementen in Nederland hierin meenemen, dan zou illegale IPTV bij de meest populaire streamingdiensten horen.

1.  Netflix: 49% van 8,4 miljoen huishoudens = 4,1 miljoen huishoudens
2.  Videoland: 22% van 8,4 miljoen huishoudens = 1,85 miljoen huishoudens
3.  Disney+: 19% van 8,4 miljoen huishoudens = 1,6 miljoen huishoudens
4.  Amazon Prime Video: 15% van 8,4 miljoen huishoudens = 1,26 miljoen huishoudens
5.  Illegale IPTV: 12% van 8,4 miljoen huishoudens = 1 miljoen huishoudens

De voor providers en streamingdiensten meest pessimistische schatting rond het gebruik van illegale IPTV komt echter uit op het dubbele aantal: 2 miljoen abonnees. Hiermee zou illegale IPTV zelfs populairder zijn dan Videoland, Disney+ en Amazon. Illegale IPTV is overigens niet 1 dienst, maar een verzameling van streamingsabonnementen van diverse internationaal opererende criminele partijen.   

Niels Baas, directeur van NLZIET , de gezamenlijke dienst van NPO, RTL en Talpa, benadrukte deze week bij het Telecompaper-congres dat veel Nederlandse consumenten vaak niet beseffen dat dit diefstal is. Hij roep de sector op om gezamenlijk op te treden tegen de verkoop illegale IPTV-boxen en services. “We moeten ons best doen om dit te stoppen.”.

Prijsverhogingen, accountdeel-beperkingen, de fragmentatie van de content, maar ook content verschraling bij streamingdiensten zijn belangrijke redenen dat consumenten voor illegale iptv diensten kiezen.

72 Comments

 1. Mijn schatting is dat 99% van de automobilisten weleens te hard rijdt. Is dat een reden voor de politie om iedereen maar preventief een bon te geven?

  Schattingen zijn schattingen en niet meer. Om aan die natte vinger nu een artikel te wijden omdat spreekbuis zonodig een kruistocht tegen illegaal IPTV aan het houden is vind ik eerlijk gezegd wat overdreven…

    • De gouden tip is om JustWatch (gratis) te installeren en series en films te zoeken die je interessant vind en in je lijst te zetten. Daarna neem je 1 of 2 abonnementen waarvan je de meeste in je lijst hebt staan. Kijk alles wat je in je lijst hebt staan en zeg je abonnement weer op. In de tussentijd zoek je verder naar andere content die je leuk lijkt in JustWatch en pakt een andere streamingdienst. Op deze manier ben je ongeveer 25 euro per maand kwijt en kan je kijken wat je wilt.

     • Zet stremio op je chromecast,smart tv,shield of wat je ook gebruikt en kijk wat je wilt

    • In mijn ogen ze het allemaal afzetters, ze gunne niemand meer iets, het echt tenschanden voor worden dat er in zo’n gigantisch rijk land om dan nog zuigen ze hun eigen volk.Ze plukken je de haar sprieten van je lichaam. Het zijn allemaal geldwolven allemaal hebben ze zo’n grote hongerige buik net zoals de oceaan.Politiekers een hele hoop bla…bla…bla.. denken altijd aan hun eigen maar nooit aan het volk. Zoals iedereen misschien gedacht heeft (The best of both Worlds) vergeet het. We worden alleen laag gezien en zo behandeld en heb je veel geld en macht behoor je een van hun zo zit het werldtje in elkaar helaas.

  • Al die onderzoeken,heb ik heel weinig affiniteit mee.Want hoeveel kijken via de Schotel naar de vele FTA (FREE TO AIR) en betaal-abonementen?.En ontvangst via de vele Satellieten die met de nieuwste BOL/Vlakantenne’s kijken.Het zijn allemaal geschatte aantallen.Pratisch alle Campers/Caravans/en lossestaande Satelliet Schotels zijn haast niet meer te tellen,via de duizenden in de EU gebonden landen,de ontelbare digitale mediums.Als voor beeld,de Selfsat.com die steeds meer wint,ook op de Vrachtauto’s die vooral in het weekend hun lands-Satelliet kunnen ontvangen.Je zult maar ergens in Europa in het weekend staan op een Vrachtwagen-parkeer-plaats tussen de vele Buitenlandse Vrachtwagen-Chauffeurs!.Resumerend: worden ook allemaal meegeteld!.En overal waar de kabel zal ontbreden,door de niet conmmerciele afstanden,is men afhankelijk van Schotel-ontvangst.Ziet via Google.nl(tik in) FEEDHUNTER en neem kennis dat Feedhunter zich nooit zullen vervelen(tik in) op een wereld die feedhuning heet|Satellite Magzine,en vooral de hr.Jarco Kreek geeft uitleg daarvan 2-03-2008(tik in) Rini,wie is hij,en watdoet hij?(tik in) Feedhunting Wikipedia.Met die TV programma’s die meer bedoelt zijn voor die kijkers die een IQ van een wasbeer bezitten.En zich nu uiten in de volgens hun waardelose inhoudelijke TV ontvangst,en alles te duur vinden.En dat is het verschil tussen de IPTV ontvangers en de Schotelbezitters.En die maken door hun exakte digitale kennis,gehakt van die onzin inzake IPTV ontvangst.Wat is waar? en wat is niet Waar?.Het is waar u voor kiest,in de beste digitale 4 K UHD beeldoverdracht.

   • Gaat ie weer met zijn schotel verhaal 🥺
    Al het leuks op de schotel is gecodeerd. Ik heb geen behoefte aan FTA-meuk als Algerije24.
    Ik weet het, ik heb ruim 16 jaar in de business gezeten.
    Schotels geplaatst bij particulieren en zakelijke markt. Sky Sports aan cafes verkocht. D2Mac kaartjes voor Scandinavische TV1000 paketten geregeld en ORBIT ESPN geïmporteerd.
    Dus bekijk het met je radio huppelepup uit Frankrijk of Bulgaria News.
    Mocht je reageren, hou je tekst kort want niemand leest het.
    Zelf heb ik geen IPTV of schotel. Ik heb gewoon abonnementen.

    • Je lult uit je nek.er zijn duizenden FTA(FREE TO AIR) zenders te zien,en vooral de Duitse publieke/Deelstaat omroepen zijn zelfs zonder die vervelende reclame-boodschappen te ontvangen via de Astra (19.2) in de orbiterbaan.Ziet ook mijn ingezonden reaktie’s via Thema: Cordcutting,en volgens mij werk je bij de omroepen of je bent Niels Baar zelf dan met een gefingeerde naam?.Als je elke dag naar RTL5 zal kijken dan ziet je de Politie- TV uitzendingen uit Engeland; en dan ziet je de vele Schotels geplaats aan de muren etc. Vooral in de wijken,zijn de Schotels haast niet te tellen!.En via de Engelse Astra 2 zijn er tientallen Engelse Omroepen te zien,vooal de van de BBC en de Deelstaat omroepen.In mijn betoog zit vaak een uitdagend karakter in verweven,en u bent het resultaat daarvan met die vele onzin weer tegeven.Nederland is een Kabelland en daarmee weten ze niet de vergelijking tussen Kabel tov Schotelontvangst. Globaal 25 jaar beschik ik over Satelliet-ontvangst,en zelfs FEEDHUNTER(Hobby matig) geweest.En ziet via: Google.nl de uitleg van de FEEDKUNTER.Ga vervolg lekker buiten spelen,met evt. je kleinkinderen.en wees een volwassen vent,met je wartaal weer tegeven.

     • Daarnaast heb ik via de vele FTA zenders zelfs Ned 1/2/3 NPO en de Regionale Omroepen in FTA te ontvangen,en zijn toen door de bezuinigingen onder gebracht als betaal TV bij Canal Digitaal.En in die 25 jaar heel veel geld kunnen zetten op mijn bankrekening.En daarmee kan ik ook de vele kostenverhogende mee betalen.En dat heet vooruitzien.En dat heeft het voordeel van een hogere IQ dan gemiddeld,dan die zeer weinig zeggende reaktie’s.Die vaak een negatieve balans oorzaken in te weinig exacte kennis overdracht.

     • Hahahaha ik ken Rini, de feedhunter. Heb destijds een Wavefrontier T90 bij hem opgehangen en afgeregeld. Lang geleden, dat wel.
      Dat er in Engeland veel schotels hangen is logisch. Je krijgt de schotel en installatie voor een poepprijs wanneer je een abonnement neemt. En er wonen veel immigranten.
      Wat moet je nou met 40 Duitse FTA zenders? Daar is toch geen fluit aan?
      Ik weet het, op Lyngsat staan alle frequenties en daar zie je ook wat gecodeerd en wat vrij is. Ik ben niet wie jij denkt.
      Ik heb een eigen satellietbedrijf gehad.
      Dreambox met cardsharing,Inverto, Pace DVR501 (de eerste Canal+ doos met Irdeto, Nokia 9500, analoge RTL4 decoders met Luxcrypt etc) ik heb ze allemaal van binnen gezien. Schotel op Intelsat op 27 West voor Asianet. Gedaan.
      Als dat jou niets zegt of je wuift het weg als onzin dan ben jij degene die uit zijn nek kletst.
      Ik vind jouw verhalen altijd zoooooo uitgebreid. Mag jij thuis niet praten of zo? 🤣
      Oh, nou is mijn verhaal ook lang. 😳

     • Dirk je schreef wat moet je met die vele Duitse zenders.Vanavond zaterdagavond via de ARD 3 uur durende musik TV programma Slagerboom uit Oostenrijk uitzending,en meer als 30 jaar begin Juni uitgezonden,en Zondag vanaf 12 uur ruim 30 jaar musik als der Garden,en vele bekende Nederlandse Zangartisten hebben daar opgetreden,en zijn ook in de Duitstalige bekend geworden,oa Andre Riu/JanSmit/ Frans Bauwer/Hermes House Band ook Rene Froger/Andy Tielman was ongekend populair,in div Deelstaten in Duitsland Met zijn Indo-Rock-The Tielmanbrothers,ziet via-yoytube.nl ook de Limburgse groep De Dixi Aces en de Brabandse band,The Locomotions zijn en waren de Nederlandse Bands stonden ook volledig in de in de belangstelling van de vooral Duitse Omroepen.Maar ook vooral The Explosion Rockers Nederlandse Rock&Roll band treden elk jaar op,via het Elvis Festival in Bad Nauheim,waar Elvis toen diende in Amerikaanse leger.En via:youtube.nl kunt alles terugvinden.En elk jaar daar een hommage wordt gegeven,door vooral de aanwezigheid van de Nedrlandse zeer bekende The Explosion Rockers Band.Resumerend:dat is toch van een TV avond beleving dan die spelletjes TV programma dan op die armzalige Nederlandse Omroepen,en daarom al gaan veel over naar illegale IPTV ontvangst.Voor meer TV kijkgenot en de intense beleving van oa Carnaval/Terugkerende Oktober Bierfiesten/en vooral die fantastische muzikale beleving elk jaar met de kerstdagen en oude jaars vele uren durende uitzendingen,met wereldsterren via 3Sat 24 uur durende video-filmpjes van wereldsterren,in zowel in de POP muziek/Country/Rock&Roll etc.Vooral de Mavericks zijn van wereldklasse.En dat is het voordeel van Schotel-ontvangst en via de Illegale IPTV zijn er duizenden FTA(FREE TO AIR)Omroepzenders te ontvangen,en FTA wilt zeggen kan gezien worden als geen betaalt,in het genot van heel veel Kijkbeleving.En dat genoegen heb ik globaal al 25 jaar,via de div Satellieten die ik kan ontvangen.

     • En wat de Kabelkijkers niet te zien krijgen,maar wij wel de Schotelbezitters dat de Superrijken der Aarde maling aan het wereld-klimaat.milieu-aspecten.Via youtube.nl (tik in) Giant luxury Shuttle Service for Superyachts| Mega Transports)Free Documentary en Inside The Dilbar yacht.d ie feitelijk illegaal het milieu en wereld klimaat aan het verpesten zijn. En de ijsberen over enige tijd rondzwemmen oa in de Noordzee/Cota Azur en de Middellandse zee?.En wie zijn daar de schuld daarvan.En dat is het feitelijk het verschil in de ontvangst van de parate kennis inzake klimaat/milieu-aspecten.en dat kan een groot voordeel zijn in de aanschaf van de Illegale IPTV ontvangst,en wat is het verschil tussen Illegaal het klimaat verpesten en de aanschaf van de Formular.tv Media-kastje!.Waarmee de Illegale kijkers net zoveel inhoudelijke thema/docu en het verpesten van het Wereld Klimaat-Accorden afspraken kunnen zien en ontdekken,dat die Groene Tuinkabouters met weinig doordachte oplossingen de wereld willen verbeteren.Als je echt iets aan het klimaat wilt voldoen,dan zoals laats een zeer bekende Bioloog verwoorden: er zijn te veel mensen op de Wereld,er zijn teveel inwoners in Nederland,nu 18 miljoen en in 2050 30 miljoen? die moeten Eten/Plassen/Poepen en moeten Wonen.En er haast geen landelijke ruimte’s zijn ontstaan voor ontspanning,door de volle bak van de Wind-turbine’s/Drijvende zonneparken,die ook via de Recratie-plassen geen mogelijkheden bieden om te zwemmen!: geen grasende koeien in de wei! geen schapen meer te zien,want die zijn allang opgevreten door de wolven,het motto is: terug naar de natuur.De Veluwe vol met Windnolens,en de Roofvogels zijn verdreven of gehakt van gemaakt door de vanen van de Windmolens.Resumerent in wat voor wereld laten die zich zelfnoemende Groene Tuin Kabouters achter,via hun Narcistische gedachtengoed en denkbeelden? voor de toekomstige kinderen/kleinkinderen?.Nogmaals via (bronvermeldingen) de verlossers van al dat toekomstige kwaad: Waterstofmagazine.nl en ovmagazine.nl ALLE THEMA’s DUURZAAMHEID en zap naar Waterstof:massa is kassa en daarnaast Astrom waterstof-treinen en terug naar Energie pag 2 klik op: Onze Energiehuishouding moet slimmer,en neem kennis opgedaan via de Schotel/vakbladen en via het digitale medium youtube.nl.En dat is ook mijn hersentrainig na een aanrijding.afz: een Senioor van de nieuwe generatie Senioren,die over heel veel exakte kennis beschikken en dat is heel divers van karakter de verlosser van al dat ontstane kwaad.Het zal mijn tijd welduren!.

    • En wat heeft die exacte onzinnige en weinig waardevolle informatie de kabelkijkers aan die de volle mep moeten betalen,wat via de schotel gratis te ontvangen zijn.En zoals ik al eerder beaamde,dat u na veel denken,u wilt afzetten als Narcisten toch uw gelijk te krijgen.En dat is een Narcisten eigen,om het afzeiken en zijn zeer moeilijke mensen,om daarmee een relatie mee om te gaan.Vooral ze leven in een eigen bekrompen wereld,en zijn totaal niet benaarderbaar.Ga totaal niet een relatie met zulke mensen om je kunt er ook een bipolaire hersenstoornis door krijgen.

     • Ik kan u meegeven,dat door een een verklemming bij de geboorte een kleine hesenbeschadiging kan zijn opgetreden bij Dirk,te weinig zuurstof.En zoals vele Moeders roepen:IK LAAT MIJN KIND NIET ALLEEN,en zoals ik lees,dat u toch goed terecht bent gekomen,en als zelfstandige schotel-specialist! vele schotels heeft kunnen plaatsen,en daarmee kan ik u wel op een ander voetstuk plaatsen.Want het vereist wel enige technische kennis,en vaardigheden.En zoals vele ingezonden reaktie’s weergeven,de tomelose TV herhalingen van de NPO,en daar heel veel abonnements-euro’s voor moeten betalen.U heeft het over wat moet ik met die vele 40 Duitse Omroepen,maar moet je met alle toemlose TV omroepen die worden aangeboden via de Kabel-providers.Maar de Duitse Omroepen zijn vanaf de jaren 1950 tot heden enorm populair onder de Oostelijke inwoners van Nederland.Toen eerst met een harkantenne de 3 Duitse publieke omroepen de ARD/ZDF/WDR vooral de WDR 4 was zeer populair onder de radio-bezitters.Vooral Chris Howland was zeer populair bij WDR 4.Speelde ook in de Winnetou-films als Prof- Higgens.Maar de Westerlingen (Randstad) moesten het doen met 1 publieke omroep (NTS).En daarnaast de vereenzaming van vooral de ouderen,die in de vakantie-tijd hun kleinkinderen missen en ook de bezoeken van de Familie een tijdelijke eenzaamheid worden achter gelaten,en het moeten doen al vele jaren met die tomelose TV herhalingen van de NPO/Commerciele TV omroepen.En daar moeten ook de meeste kabelkijkers mee doen,die niet op vakantie kunnen,en vaak moeten leven van de voetselbanken.En daarom kiezen voor illegale IPTV en via het media-kastje Formular.TV hun duizenden TV zenders kunnen ontvangen.Formular Z8 en pro Z10 kosten vanaf 168 euro de hardware en evt de aangeboden software vanaf 50 euro/130 euro? opgezocht via Google.nl en als Schotelbezitter kan heel veel interssante Radio/TV omroepen FTA ontvangen, in de meest beste beeldkwaliteit via ingekochte HD-PLUS.de pakket en via youtube.nl vele 4 k of 8 k natuur-fimpjes zien via mijn 68 ” OLED LG platte scherm.En dan komt je zeer dure QLED van Samsung en de OLED van LG beter tot zijn recht,in de meest beste beelkwaliteit. via youtube.nl (tik in) 8 K 120 Hz Demo by NHK Japan,geeft weer de geweldige beeldkwaliteit,en alleen via de glasvezel en de Schotel kunnen ontvangen.Omdat de Satelliet werken via 12 GHZ uitzend-format en via de verouderde Coax kabel maximaal 2.4 GHZ kunnen verwerken,om signaal-kwaliteit niet een demping van het hoogwaardige signaal-overdracht te voorkomen.

     • Herstel: Formuler.tv /Made China,inzake illegale IPTV ontvangst.En net zoals de digitale techniek staat dit Medialastje op eenzame hoogte,gezien de nieuwste digitale Beeldverwerking in de 4 K UHD format omzetting: Via youtube.nl (tik in) 8 K 120 hz Demeo by NHK Japan,en dat geeft alleen die hoogwaardige beeldoverdracht,maar het zal weer in een lagere waarde’s gecomprimeerd worden en van een lagere band-breedte’s en Data-snelheden worden voorzien,overdracht alleen via de glasvezel en de Satellieten te ontvangen zal zijn.Gezien de enorme bandbreedte’s en Data-snelheden van de Satellieten die uitzenden in de 12 GHZ,en via de verouderde Coax-kabel kunnen tot 2.4 GHZ zonder te ontstane signaal-demping,een goed beeldoverdracht te geven.Zoals de Satellieten geen enkele bandbreedtes kennen,en ook de zeer hoge Datasnelheden die vaak worden ingekocht,geen enkele problemen geven.En dat is het verschil tussen Satelliet-ontvangst/Coax-kabel en de Formuler.tv media-kastjes.Vooral met de komende Europees-voetbal kan dat een verrijking geven in de geweldige voetbal-beleving.Maar dan moet het uitgestraalt worden door de NOS-NPO in de 4 k ultra HDTV format.We zullen wel zien!.Alle Elektronica werken met het bekende Binaire stelsel,het is plus of 0,het is 2 stellige overdracht techniek,maar door de hogere en veelheid van getallen kunnen de moderne PC/Computers/4 K UHD door de aanwezige zeer snelle nieuwste generatie IC(Chips) technologie dat gemakkelijk verwerken,in vooral de zuivere kleur-technieken en de betere geluids-kwaliteit.Is het aanschaffen van de nieuwste 4 K UHD een geweldige oplossing voor meer kijkgenot.En daarmee kun je thuis blijven,en genieten samen met huisgenoten wat dat een beleving zal geven.

   • En daarnaast verbaasde CEO van de EO hr Knevel zich erover wat de CEO van de andere omroepen verdiende toen de Balkenellende werd ingesteld,de norm van inkomen en van de bekende NPO medewerkers die zelf hun productie-bedrijfjes aanboden aan de NPO voor eigen gewin en voor meer eigen inkomen te ontvangen.En illegale IPTV willen afstraffen,en de gebruikers daarvan,een oplossing zoeken voor meer TV kijkgenot en die afzeiken TV en weer de herhalingen zat zijn
    Het is weer Vakantie-tijd en wij omroep medewerkers liggen onder de palmbomen.

  • Helaas doen we dat in Nederland dus wel. Iedereen die meer dan 100 euro transactie maakt, is een crimineel en wordt gevolgd. Ohja iedereen die een briefje van 500 euro stort, wordt ondervraagd.

  • Krijgt iedereen dan nu ook standaard een boete voor illegaal tv kijken? Blijft een schatting net als bij hard rijden

  • Het probleem ligt ‘m in de prijzen. Ik betaal al meer dan € 90,- p/m aan Ziggo voor TV en internet. En dat is incl. de Vodafone korting! Belachelijk veel eigenlijk. Daarnaast hebben we Netflix, Disney+ & Videoland. Je bent dus al een Gods vermogen kwijt aan deze diensten. En dan kun je nog niet alle series en/of films zien. Veel is namelijk exclusief gelinkt aan één aanbieder.

   Voor een klein aandeel van je maandelijkse abonnementskosten krijg je dus veel meer bij IPTV dienst. Providers moeten eens geheel goed gaan nadenken over wat ze aanbieden en voor welke prijzen. Één all-in abonnement voor bijvoorbeeld € 100,- per maand.

   In een maatschappij waarin er meer en meer mensen naar de voedselbank moeten is de illegaliteit vaak een eenvoudige oplossing!

  • helamaal gelijk. De streamingdienstn zelf zijn voor een groot deel de reden dat de illegale streaming zo groot is. Allemaal dollartekens in hun ogen en allemaal veel te duur. Dat ze geen winst of weinig winst maken, ligt puur in het feit dat ze niet samenweking, maar het wiel allemaal zelf aan het uitvinden zijn. Dat is slechte bedrijfsvoering. In plaats van te jammeren, moeten de streamindiensten samenwerken om de kosten omlaag te brengen en zodoende wel winst te maken. Een een hoofdrolspeler(ster) hoeft ook geen 15 of 30 miljoen te krijgen voor een rol, dan is absurd, wie het ook is. 1 of 2 miljoen is al heel erg goed betaald.

   Ook deze wereld moet zich aanpassen aan het nieuwe nu.

  • Daar gaat het hier niet om. Zelfs als het aantal abonnementen rond de 1 miljoen schommelt, zijn er dat 1 miljoen tevéél. Het gevolg op langere termijn is dat er te weinig geld binnenkomt om fatsoenlijke films, series en andere content te maken. En die willen mensen toch zo graag kijken, maar dan wél voor een habbekrats, beter gezegd: ze willen er eigenlijk helemaal níet voor betalen.

  • Er is feitelijk niets nieuws onder de zon.Wij Schotelkijkers keken via de een steek-module,vaak op de achterkant, de gekochte Smart-Cards konden plaatsen,en dat was toen ook al illegale ontvangst van oa Oosterijk/Zwitserland etc via de bekende Satelliet-shops,want door de globalisering,en het afschermen van hun eigen Omroepen was dat alleen mogelijk via Schotel-ontvangst.De Duitse kijkers konden ook niet de NPO/Commerciele/Regionale TV omroepen ontvangen,want dat was niet mogelijk,Maar wij Nederlandse Schotelbezitters konden wel de vele FTA(FREE TO AIR) Duitse publieke/deelstaat/commerciele Radio/TV Omroepen ontvangen via de Astra 1(19.2) in de orbiterbaan.En vooral dat div Burgemeesters lang geleden in Oostenrijk waarschuwden dat door het kappen van de miljoenen bomen op de berghellingen,een gevaar konden vormen inzake dat bomen per dag 400 liter water opzogen,en voor het Commerciele gewin,nu bij de heftige stormen en de wateroverlast nu heel veel ellande ontstaan van ondergelopen dorpen,en door modderstromen.omdat heel veel Nederlanders willen skien via de Oostenrijkse/Zwitserse/Franse Alpen.Want vooral door de aangepresen Wintersporten,zijn nu de bekende overstromingen ontstaan,en dat kost enorem veel eigen vermogen voor het herstel daarvan van de inwoners.Resumerend:wat heb je feitelijk verdient! in die steeds meer terugkerende wateroverlast?.En dat is een voordeel van Illegale IPTV ontvangst,de verijking van de totale inhoudelijke gebeurtenissen overal in Europa en daarbuiten van nieuws die vaak niet door de NPO zal worden weergegeven.En als Schotelbezitter zien wij het duidelijke verschil in de parate kennis overdracht,tov de Kabelkijkers,die worden voor dom gehouden,en vooral wat er echt in de wereld gebeurt is maar een pinus wat er door de NPO/Commerciele TV omroepen zal worden vrijgegeven.Daarom heb ik mijn opgebouwde exakte kennis en ervaring weergegeven en dat blijft van een vaste karakter aanwezig,en ook als hersentraining,na een aangereden ongeluk.Ziet via(bronvermeldings) Waterstofmagazine.nl de ontwikkelingen in de wereld van de waterstof-ontwikkelingen. En via mijn Schotel en via youtube.nl en via vakbladen etc. héél veel kennis heb verkregen,inzake de Energie-ontwikkelingen zowel nu en in de toekomst.Via: ovmagazine.nl ALLE THEMA’s DUURZAAMHEID en zap naar: Waterstof:massa is kassa en daarnaast Astrom waterstof-treinen en neem kenis van mijn inhoudelijke informatie,en terug naar: Energie pag2 klik op: ONZE ENERGIEHUISHOUDING MOET SLIMMER,en neem kennis van mijn exakte waarheden.En die gegevens blijven constant aanwezig,via streekbuis.nl verdwijnen die gegevens achter de horizon.U heeft zelf de vrijheid of uw verantwoording om te kunnen besluiten voor Satelliet-ontvangst of via de Formuler.tv Media-kastjes.

 2. die streamingdiensten moeten niet zeuren. het is ook diefstal om de prijzen maar te blijven verhogen zonder er iets voor terug te krijgen
  het is simpel.. wordt je te duur, gaan mensen weg.. dan niet zeuren over diefstal.. dat is een gevolg van… het probleem ligt bij de streaming diensten zelf . zeuren is wel erg makkelijk
  ik moet in mijn onderneming ook klanten behouden en zorgen dat ik weinig churn heb..
  beetje klaar met het gezeur

 3. Niels Baas noemt het diefstal en dat veel Nederlanders dat niet door hebben. Nou mijnheer Baas, wat ‘we’ wel doorhebben is dat al die prijzen van al die streamingsdiensten vaak nogal hoog zijn en dat dat ook bijna voelt als diefstal.😊

   • De discussie moet denk ik eerder worden “hoe veel winst mag je maken op een kopie”. Als ik iets voor je schilder op een doek kan je daar maar een keer geld voor vragen aan een ander. Als ik het zelfde doe maar dan digitaal kan je het een miljoen keer verkozen zonder probleem. Je kosten zijn nagenoeg 0 rond die tijd. Waar trekken we een grens? Of is die er niet?

 4. Miljarden euro omzet, klanten betalen luxe leventje van aandeelhouders, directeuren/ commissarissen,de streamingdiensten hebben het aanbod is verschillende ondernemingen opgedeeld, klanten zijn een vermogen kwijt,gewone TV is herhaling op herhaling,

 5. Wij hebben Netflix en Disney+ en espn
  Alleen ons tv pakket heeft geen discovery channel en USA kanalen …
  Dat is het enige waarom ik vroeger iptv had .
  Dus dat die geld scheppers wat mis lopen is lariekoek.

  • Ja, maar dan moet je HBO Max erbij nemen, heb je die ook! Weer een paar tientjes in de maand.

   Ik ben geen voorstander voor illegaal, maar dan moet er wel een betaalbaar legaal alternatief zijn. Dat is er niet (meer) vanwege de versnippering. Op het gebied van audio is die versnippering er veel minder: af en toe specifieke releases voor een platform (Amazon heeft er een handje van), maar over het algemeen krijg je bij elke streamingdienst ongeveer hetzelfde aanbod.

   Bij video is het een woud aan streamingdiensten die allemaal hun eigen content hebben. Wil je een beetje bijblijven dan moet je meerdere abonnementen nemen en dat loop heel erg in de papieren. En dan vind ik het totaal niet gek dat mensen naar illegaal bewegen.

   Hoe groot waren Napster, Kazaa, etc niet; puur omdat er geen betaalbaar alternatief was. Die alternatieven zijn er nu en het illegaal downloaden van muziek is een stuk minder geworden.

 6. Ipv lopen zeiken er over, kan je zelf iets vergelijkbaars op de markt brengen. Zodat consumenten zich voor +/- 25 euro op meerdere streamingdiensten kunnen abonneren…eens kijken hoeveel Nederlanders dan over gaan op ” legaal ” …

  • Zolang die kpn ziggo en overige providers doorgaan met prijsverhogingen zal IPTV alleen maar toenemen.
   Al wil je iptv oprollen ‘ ze komen toch weer met een andere manier dus telecom paper tele hou op met zeuren 10 jaar wilde jullie ook iets doen tege iptv nou dat was gelukt he dit jaar maar daarna kwam iptv weer.met. nieuwe.opties dus je kan er niks tegen aan doen jaa oppakken maar dan staat er sws weer een nieuwe vervanger klaar 😅😅

 7. Waarom niet alles in 1 prijs en dan register waarnaar gekeken is
  En dat verdelen over de gekeken film /serie
  Dus een verdeel sleutel

  In de jaren 80 90 had je tv piraten

 8. Toen Netflix en Spotify uitkwam ben ik gestopt met illegaal te downloaden omdat het betaalbaar geworden was. Nu is het weer te duur aan het worden en vooral instabiel ,(de ene maand heb je een film en de andere kant is hij weer weg…) nu niet je al 3 streaming diensten nemen om te kunnen zien wat je wil zien. Het verwonderd mij niet dat IPTV dan ook stabieler aanvoelt en betaalbaarder.

 9. Jaren lang lopen ze te stelen want veel zenders kon je vroeger al op een antenne pakken. Een abonnement op ziggo al gauw 100 euro per maand alle mensen worden in de maling genomen
  Oplossing is er ook zelf zenderpakket uit zoeken. Ik kan de hele wereld kijken. Maar het meest staat hij op sbs6 rtl5 en rtl4 en dan die zender waar de formule 1 op krijg en dan ESPN in mijn optiek zou dat 30 euro in de maand mogen kosten meer niets.

 10. Je kunt als legale tvzender ook gewoon je content uitbreiden, ipv die bagger die ze nu aanbieden. Dan gaan mensen op zoek naar een beter alternatief. Kwestie van vraag en aanbod, en het aanbod is er. Alleen niet bij de bekende tv providers. En het is geen diefstal als je er netjes voor betaalt. Op zn minst heling, maar ook daar zal de rechter waarschijnlijk niet in meegaan.

 11. Gewoon komen met totaalpaketten waarin alle streamingdiensten in zitten die jezelf kun toevoegen naar behoefte zodat je geen afzonderlijke diensten hoeft aan te schaffen.

 12. De grootste boeven zijn de belasting dienst en de overheid kpn ziggo. iedere jaar met hun prijs verhoging!IPTV DAT KUNNEN ZE NOOIT VERBIEDEN..HET IS NET ALS HARD DRUGS DAT ZE NIET KUNNEN VERBIEDEN
  HET BLIJF TOT JE DOOD.ZONDER DAT JE EEN EIND MAAKT.. WEL KOM EEN EIND AAN JE LEVEN
  VERLIES JULLIE TIJD NIET!!

 13. Diefstal… De wettekst van artikel 310 luidt: Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt.
  De eigenaar heeft nog steeds het volledige bezit, van diefstal is geen sprake.

 14. Hoi,

  Ik zeg normaal nooit iets, maar even over iptv, zogenaamd illegaal, maar ze leveren voor een mooie prijs wel, wat we al jaren van de grotere providers vragen, en nooit hebben en zullen krijgen. Kpn heb ik live van de muur gerukt na 6 maanden telefoneren en maar niet ons probleem oplossen. Ziggo heeft niet eens wat wij willen. Videoland vind ik qua aanbod veel te weinig voor wat ik krijg, dus eruit. Netflix 11,99 heb ik al jaren, en doe ik sowieso niet weg, erg tevreden Discovery+ 6,99 heb ik ook, redelijke prijs plus mijn sport wielrennen.
  Maar daarbij betaal ik nog Caiway via glasvezel a 75 euro per maand, dus totaal al 94 euro per maand.
  Ik ben afgekeurd en Wia als ik nog meer zou willen laat staan nemen, kan ik niet meer eten.
  Ik zoek juist zoiets als IPTV dat is zoals ik begreep nog geen 10 euro per maand, waar zijn de legale providers die zoiets leveren, dan hou ik ook geld over voor ons eten, snappie!!!!!!

 15. Piraterij en illegaal kijken zijn al zo oud als ik ben.
  Vroeger maakten ze decoders na voor bvb filmnet op de Belgische kabel, of de rtl”s op satelliet toen het nog analoog was. Toen ze overgingen naar smartcard, werden die nagemaakt.
  Toen zeiden ze ook, we maken miljoenen verlies. Nu ze hun systemen min of meer dicht hebben, is er een nieuw fenomeen opgedoken.
  En na iptv, komt er wel weer iets nieuws, en zo gaan we door.
  Er wordt al 40 jaar of meer gepirateerd, maar nooit gelezen, dat ooit een failliet was.
  Ik spreek niet voor of tegen, maar zoals anderen schreven, doe gelijk Spotify alles op een en 25€ met desnoods aan minimum reclame en het sterft vanzelf uit.

 16. Streaming diensten verdienen er meer dan genoeg aan ons, het is alleen maar geld geld geld anders niks. En de programma’s op de normale tv zenders zijn om te kotsen. Dus als zij niet bij draaien. Dan gaan nog meer mensen over op IPTV

 17. Als ze de streamingsdiensten niet zo veel beperkt hadden en of steeds duurder hadden gemaakt dan waren er nu niet zoveel illegale diensten.

  Als je voor je normale TV (standaardpakket) €25 tot €45 kwijt bent en daar dan nog 1 of 2 Streamingsdiensten bij doet a €15 gemiddeld dan ben je al vlug over de €50 heen per maand. Voor het dubbele heb je een IPTV abonnement voor 1 jaar, met meer zenders en films en series dan bij welke andere legale streamingsdienst.

  Er zijn gewoon ook genoeg mensen met een kleinere portemonnee, die ook graag TV kijken en of sport volgen en als sportliefhebber heb je dan al vlug meedere abonnementen nodig omdat verschillende sporten vaak weer onder verschillende Streamingsdiensten vallen.
  Of je houd van films, iedere Streamingsdiensten heeft een vrij beperkt aanbod als je het vergelijkt met de illegale variant.

  Dus je zit al vrij vlug aan meerdere Streamingsdiensten en je gewone TV aansluiting.
  Terwijl je bij de illegale variant geen TV aansluiting nodig hebt en je met een goede internet verbinding al volstaat, dan scheelt het je al vlug een hoop geld per maand, iets wat voor sommige net zo belangrijk is in deze dure tijden waar prijzen overal flink zijn gestegen, denk maar eens aan je boodschappen of energie…

 18. Streaming diensten kunnen ze proberen te sluiten,maar vaak zitten die gasten via veel netwerken en gevestigd in bv een rusland,cuba of eiland.

  NL bedrijven naaien de burgers,consumenten al jaren met smoesjes dat de kosten stijgen en elke jaar verhogingen. Ze hebben niks vernieuwd en in de pakketten zitten saaie zenders waar je niks aan hebt.
  Het wordt steeds herhaald.

  Ik kijk NPO 1,2,3 gewoon gratis en legaal online. Is vrij te ontvangen. Waarom voor betalen in een pakket als het al gratis is legaal.
  Zoveel apps heb je legaal met goede programmas of films vaak door het bedrijf of community al betaald.

  Youtube is ook gratis met zoveel Podcast beter dan die saaie NL.TV

  De Champions League en Europa League was gewoon vroeger via NPO door de overheid betaalde zenders vrij te volgens zodat een gezin met lage inkomen ook kon kijken. De geldwolven gingen de rechten opkopen van de NOS en nu kan je als normale burger geen voetbal kijken. Ze dwingen de consument om te gaan betalen. Ik zie het NL voetbal Elftal nu nog vrij te volgen over een paar jaren verdwijnen achter een betaalmuur voor meer geld.

 19. 8 jaar geleden alle abonnementen de deur uit gedaan en kijk sindsdien alleen gratis inclusief de nieuwste films en series , Netflix content, prime content Disney content, Ziggo Sport etc . Gratis en voor niks , wie google weet te gebruiken en verder zoekt dan Nederland komt erachter dat wij het enige land zijn die zijn burgers zwaar laat betalen voor entertainment. Iedereen zou gratis moeten gaan streamen. Bij onze zuiderburen kost een abbonement niet meer dan 12 euro voor 150 zenders Netflix en Disney in het pakket , de rest van Europa dito of gratis alleen in Nederland mag je 90 euro neertellen en dan moet je ook nog apart Netflix Disney en prime afsluiten….dus bij deze cinema tv app voor al je gratis series en films en iptv kopen via AliExpress voor 5 euro een jaar kijken naar 900 zenders incl Nederlandse zenders …graag gedaan

  • De meeste mensen hebben iptv naast hun normale dure tv abonnement.
   Natuurlijk wordt erover gezeurd door de aandieders maar als je naar de prijzen hier in Nederland kijkt is het net al met veel andere produkten allemaal veel duurder dan in andere europese landen.
   En dan heb ik het niet eens over de belasting, hoge btw tarieven en de uitzondering in Europa, de bijzondere verbruiksbelasting op auto’s. Dat kan kennelijk zonder problemen doorgang vinden maar als we de problemen aangeven mbt de enorme stroom vaak onterechte asielzoekers het doorslaande verhaal over stikstof en vermindering co2 waar we mee voorop willen lopen, dan begrijp ik dat de burger alternatieven gaan zoeken.
   Ook logisch dat nu het politieke klimaat verandert er een duidelijke swing naar rechts is gegaan, zoals trouwens in gans Europa
   Maar zoals altijd de politiek is blind en doof en stigmatiseren de draai naar rechts welke uiteindelijk is ontstaan door het wanbeleid de afgelopen 10/15 jaar.
   En kabouter plop(Timmermans) maar droef toeteren hierover.
   Zelf komt hij niets tekort.

 20. Niet verwonderlijk als ze bepaalde series aankondigen en dan 1 dag voor de lunch ze er terug afhalen met geen mogelijkheid om ze nog legaal te zien…
  Heb het voorgedaan met ‘Startrek Discovery’ op Netflix in België 3 jaar geleden. Dan ben je als trouw betalende consument ook pissen en ga he illegale manieren zoeken…

 21. Waarom zijn de Nederlandse providers dan zo duur? Ik zie een ziggo, Kpn, caiway, delta of odido als aanbieder zoals je dat ook bij een iptv aanbieder hebt. Een iptv aanbieder is vaak van een buitenlandse maatschappij. Hetzelfde zou andersom zijn, dat je ziggo of kpn in het buitenland kijkt.

1 Trackback / Pingback

 1. Onderzoek: 12% europeanen kijkt sport via illegale tv - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*