Onderzoek: 1 op de 10 Britten wil in 2022 een eigen podcast starten

Podcasting is al een wereldwijd gevestigd fenomeen, met miljoenen die dit audiomedium al omarmen als een voltijds beroep, bijzaak of hobby. Vorige week maakte Kvk al bekend dat in Nederland meer dan 600 podcastbedrijven actief zijn. Maar volgens nieuw onderzoek van podcastbedrijf Acast zijn nog meer mensen van plan om de microfoon in 2022 op te pakken.

Uit het onderzoek van Acast* onder 500 mensen in het Verenigd Koninkrijk bleek dat meer dan 1 op de 10 (12,4%) van plan is om dit jaar een eigen podcast op te zetten en te starten. En 42% van hen wil ergens dit jaar een podcast starten, terwijl 60% zei dat ze hun nieuwe show podcast het begin van het jaar wilden lanceren – februari werd als maand het meest genoemd.

Matt MacDonald, Chief Product Officer bij Acast, meldt “De mensen die we ondervraagden waren Britse consumenten – nog geen gevestigde podcasters of namen – wat onze overtuiging ondersteunt dat podcasting voor iedereen open moet staan, en de toegankelijkheid van het medium versterkt.

Het onderzoek is opgezet door een podcastbedrijf, die oa actief is met hosting met als doel om zoveel mogelijk abonnementen af te sluiten. In hoeverre hun onderzoekscijfers daadwerkelijk zal resulteren in een explosieve groei in podcastmakers is nu nog niet duidelijk.

*Bron: OnePulse – Voorbeeld 500 Nat Rep-respondenten / 62 potentiële podcastmakers; december 2021

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*