Omroep Ongehoord Nederland mag in het publieke bestel blijven

Ongehoord Nederland mag als publieke omroep blijven uitzenden.De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) had verzocht de vergunning van ON in te trekken, maar demissionair staatssecretaris Uslu legt dat verzoek naast zich neer.

Het intrekkingsverzoek volgde op drie boetes die de NPO had opgelegd aan ON. In het programma Ongehoord Nieuws zou stelselmatig de journalistieke code worden geschonden.Volgens de NPO is ON niet voldoende bereid om samen te werken met andere zendgemachtigden. Volgens Uslu maakt de opstelling van ON samenwerking inderdaad lastig,maar is er te weinig juridische basis om de vergunning in te trekken.

19 Comments

 1. En Plasterk de nieuwe verkenner, ’t kan niet op, dat is vanavond dansen op tafel bij de PVV-stemmers. Mij best, want verdomd wat heb ik last van een goed humeur (Henk Pal), de friet-met op de Dappermarkt was heerlijk. ONdanks de kou en regen, domweg gelukkig. U2?

 2. Ze kon ook niet anders. Maar blijf van mening dat ze niets te zoeken hebben binnen de NPO en beter een eigen platform kunnen opzetten, maar met de komende politiek situatie in dit land is dit een prima gebaar dat een ON er ook gewoon mag en kan zijn.

  • Maar waarom blijf je van mening dat ze niets te zoeken hebben binnen de NPO dan? Uit de verkiezingen blijkt juist dat klaarblijkelijk een kwart van de bevolking hier naar zoekt. En ze hebben er ook recht op, gezien het zo in de wet staat en het van belastinggeld betaald wordt. NPO is hier nu aan zet om dit te erkennen!

   • Om wat je zegt moeten ze zeker in het bestel blijven. Of een rechtse omroep zoals ON het doet nu echt de juiste manier is denk ik niet. De NPO zou overall meer links en rechts moeten vertegenwoordigen en niet met het vingertje moeten wijzen. De NPO is verworden tot een bolwerk van wij bepalen wel even wat u moet denken, geloven, vinden en leuk vinden. Het is zo erg dat velen werkende bij de NPO dat niet eens doorhebben. Anderen sturen daar juist op aan. Er zijn veel te veel omroepen en (management) lagen bij de NPO. (overigens niet alleen bij de NPO maar ook in andere publieke sectoren) De NPO moet heel nodig op de schop (hoeft niet weg) en er moeten dingen anders. Het Belgische publieke omroep model is prima. Schaf nou eindelijk die omroepen eens of. Volledig achterhaald systeem waar ze vooral in Hilversum heel druk mee zijn maar het zou de kijker een worst wezen.

 3. Gemiste kans. Ach ja een omroep die uitsluitend het afvoerputje van de maatschappij bedient en zegt wat die willen horen. Een grof schandaal dat dan van ons belastinggeld moet. Bah! Bah! Bah!

  • Hoezo afvoerputje? Alleen omdat ze ern tegengeluid laten horen en de “normale” omroepen die een gepolariseerd verslag brengen en de waarheid verbloemen?
   Tja, als je alleen eenzijdige verslaggeving wil, dan is OR inderdaad niet jouw omroep. Ik kijk er graag naar, kijk ook naar NPO nieuws, ben echt wel kritisch en trek mijn conclusies.
   De medaille heeft niet 1, maar 2 kanten!

  • Het is terecht dan Ongehoord blijft bestaan, het is de enige omroep die kritisch is en onderwerpen die in de staats omroepen bewust niet bespreekbaar worden. Laten we beginnen om de npo afteschafden, en een onafhankelijke bestel optuigen zonder invloed vd politiek.

 4. Npo is gevaarlijke media propaganda ,🤮🤮🤮🤮🤮🤮zo blij dat On blijf want the only media ander geluiden 🧡🧡🧡🧡🧡🧡nu voel ik mij thuis trimakasih

 5. Zuurlinks baalt. Binnenkort een npo zender minder. Met het vrijgekomen geld kunnen ze statushouders en asielzoekers huisvesten in de vrijgekomen gebouwen in Hilversum. Twee vliegen in 1 klap

 6. Ik heb tot nu toe elke aflevering gezien van ongehoord nieuws, en ik begrijp niet waar de ophef over gaat. Ja, inderdaad ze hebben het een paar keer over omvolking. Ga s luisteren in je plaatselijke moskee. En voor de is het eigenlijk allemaal gewoon vrijheid van meningsuiting. Want niet jou mening of een slechte of bizarre is ook een mening. Nou en net zoals het relituig de EO heeft, zo hebben de mafklappers ON. Ik vindt dat mooi. En lees je weleens wat die Raisa op Twitter schrijft. Universitair geschoold. Je zult dat betaald hebben.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*