Omroep MAX maakt zomerprogrammering bekend

Ook in de vakantiemaanden zet MAX vol in op gloednieuwe én nieuwe seizoenen van vertrouwde programma’s. Hier een overzicht van de zomerprogrammering.

MAX vakantieman – elke maandag om 20.30 uur op NPO 1
Er staat ons een vakantieseizoen te wachten met hoop op nieuwe mogelijkheden, maar ook met veel onzekerheid. Genoeg reden voor een gloednieuwe reeks van MAX vakantieman. Wekelijks staan reisdossiers centraal, waarin reizigers tegen problemen zijn aangelopen. MAX Ombudsman Jeanine Janssen springt op de bres voor gedupeerden. Ze wijst kijkers op hun rechten en komt met nieuws uit de reisbranche, die een extra onzekere tijd doormaakt. Vinden we nieuwe creatieve mogelijkheden, zoals even ontspannen in eigen land? Kunnen we straks toch weer op vakantie naar het buitenland, en zo ja hoe? En hoe ziet een anderhalve-meter-vakantie eruit? Er zijn ook zorgen: wat als je bijvoorbeeld al een aanbetaling hebt gedaan, maar door het coronavirus niet in het vliegtuig, de auto of trein kunt stappen naar de beoogde vakantiebestemming?

Hollandse Zaken – elke zaterdag om 20.30 uur op NPO 2
Live gespreksprogramma over actuele kwesties. Het programma zal vanwege de coronacrisis worden uitgezonden zonder publiek en in een intiemer decor. Wat blijft zijn de gespreksthema’s: kwesties die ons land bezighouden. Met feiten, ervaringen en meningen van betrokken Nederlanders. Uiteraard gepresenteerd door Cees Grimbergen.

The Great British Bake Off – elke zondag om 20.30 uur op NPO 1
In het tiende seizoen van de Britse variant van Heel Holland Bakt, nemen de kandidaten het weer tegen elkaar op tijdens signatuuropdrachten, technische opdrachten en spektakelstukken. Een verse lading amateurbakkers probeert de jury, Prue Leith en Paul Hollywood, te overtuigen van hun bakkunsten in tent. Presentatoren Noel Fielding en Sandi Toksvig staat de kandidaten bij met een flinke dosis humor. 

Het Beste van Heel Holland Bakt – vanaf 8 juli elke woensdag 20.30 op NPO 1
Deze zomer kan er genoten worden van een compilatie van alle seizoenen van HHB. De (in)vulling van de Het Beste van Heel Holland Bakt is volgens vertrouwd recept en met een twist. In elke aflevering staat een signatuuropdracht, technische opdracht en spektakelstuk centraal, maar dan komt elke opdracht uit een ander seizoen. Niet alleen maar oude koek, want als kers op de taart zijn ook niet eerder vertoonde beelden van Janny, Robèrt en André te zien.

The Great British Sewing Bee – elke zondag om 21.30 uur op NPO 1 
In het gloednieuwe programma The Great British Sewing Bee maken Britse hobbykleermakers iedere week de meest gecompliceerde, spectaculaire, op maat gemaakte kledingstukken, terwijl ze worden bijgestaan door de komische Joe Lycett. Deze worden beoordeeld door een jury van de beste experts in het land: Patrick Grant en Esme Young. Wie zal uiteindelijk de Sewing Bee winnen? 

MAX Mooiste Treinreizen – woensdag 8 juli om 17.05 uur op NPO 1
In het nieuwe programma MAX Mooiste Treinreizen zijn de Nederlandse natuur, schitterende vergezichten, steden én dorpen te zien, gewoon vanaf uw eigen bank. Stap in en geniet van traject Almere-Zwolle met afwisselende landschap met prachtige Nederlandse architectuur, natuur en weilanden.

Skûtsje Journaal – van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 juli (m.u.v. zondag 19 juli) om 17.30 uur op NPO 1
Het is een bijzonder jaar voor de SKS, de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen; de organisator van het SKS Skûtsjesilen bestaat 75 jaar. Dat zou groots gevierd worden. Helaas gaat, in verband met het coronavirus, het kampioenschap dit jaar niet door. Maar gelukkig heeft MAX besloten om wél aandacht te besteden aan het skûtsjesilen. Er valt immers genoeg te bespreken en terug te blikken. Gedurende zeven afleveringen presenteert Carrie ten Napel op locatie het Skûtsje Journaal. Ze gaat langs op de locaties waar normaal de wedstrijden plaatsvinden en maakt daar verschillende reportages.

Op maandag 27 en dinsdag 28 juli wordt de documentaire Het Ljouwerter Skûtsje om 17.20 uur op NPO 1, in twee delen opnieuw uitgezonden.
In Ljouwerter Skûtsje wordt de bemanning van de gelijknamige boot een jaar lang met tussenpozen gevolgd. De camera is erbij als het schip gerestaureerd en wel uit de loods rolt, wanneer de nieuwe zeilen worden gekeurd, tijdens spannende wedstrijden, maar ook bij de schipper en zijn vrouw thuis. Wat is dat eigenlijk, skûtsjesilen? Wanneer en hoe is het ontstaan, en hoe wordt de traditie voortgezet? Naast prachtige beelden, ook verhalen van vroeger en nu. Wat zijn de regels, hoe zeil je zo’n schip en waar zit de emotie? De schipper van Ljouwerter Skûtsje is Siete Meeter, telg uit een bekende Friese schippersfamilie. Houdt hij zijn bemanning bij elkaar en houdt hij het vol tot het einde van het seizoen? Alle antwoorden in Ljouwerter Skûtsje.

Van onschatbare waarde – vanaf 26 augustus elke woensdag op NPO 1
Verkopers krijgen de kans om hun bijzondere object te verkopen aan één van de vier gerenommeerde kenners, die allemaal een eigen kamer bezitten. De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts, maar terug naar een eerder mislukte onderhandeling is niet toegestaan. Wie zich blindstaart op de allerhoogste verkoopprijs, loopt het risico om huiswaarts te keren met object en zonder geld. Maar, wie naar een goede prijs zoekt, moet risico’s nemen. Slechts één ding is zeker: eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug. Presentatie: Dionne Stax.

Joop! Eindelijk weer kampioen – maandag 20 juli om 22.05 uur op NPO 2
Documentaire over oud-wielrenner Joop Zoetemelk, die 40 jaar geleden de Tour won. Het had zijn jaar moeten worden: 2020. Maar door de coronacrisis liep dat anders. Wat overeind is gebleven, is de prachtige film van Ariane Greep.

Denkend aan Holland – vanaf 3 augustus elke maandag op NPO 1 
In het tweede seizoen Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland ook deze zomer vanaf het water. Ze varen door natuurgebieden, langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen. Natuurlijk meren André en Janny ook zo nu en dan aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Wederom in goed gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Onze Jongens in de Jungle – zaterdag 21 juli om 19.40 uur op NPO 2
Maar weinig mensen kennen de verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden. Opmerkelijk, aangezien ontzettend veel mensen een buurman, oom of vader hebben die in Suriname heeft gediend. Onze Jongens in de Jungle vertelt het verhaal van deze dienstplichtigen en beroepsmilitairen, aan de hand van hun eigen unieke 8-mm filmmateriaal, dat ze destijds filmden.

Naast de gloednieuwe programma’s op Omroep MAX, kan er ook nog een keer genoten worden van een aantal vertrouwde programma’s. Een kort overzicht van alle programma’s die opnieuw worden uitgezonden:

Kook mee met MAX – elke maandag t/m donderdag om 12.35 uur, NPO 1 

Sterren op het Doek (2019) – vanaf 4 juli op NPO 1 

Droomhuis gezocht – vanaf 6 juli op NPO 1 

The Great British Bake Off – vanaf 14 juli op NPO 1

Op weg: Hunebed Highway – vanaf 22 juli op NPO 2 

We zijn er Bijna! (2019) – vanaf 25 juli om 19.00 uur op NPO 1

1 Comment

  1. Weer die buitenlandse versie van Heel Holland bakt en nu nog een Brits programma is wel heel makkelijk en hoort eigenlijk niet thuis bij de NPO op de hoofdzender. De Beste van Heel Holland bakt is ook wel erg makkelijk. Evenals de herhaling van We zijn er bijna van vorig jaar. Er zijn toch wel betere programma’s aan te kopen.

    Had Reizen Waes op NPO1 uitgezonden. Wie is de Mol België seizoen 2020. De spannende Belgische serie Beau Sejour had aangekocht kunnen worden. Een live quiz vanuit een studio met alle mensen die thuis en op de vakantie bestemming zitten over televisie, muziek, sport, kindertelevisie, de jaren 70, de jaren 80 etc, Andere tijden specials, André van Duin, De Hokjesman op herhaling, 100 dagen voor de klas nogmaals op NPO1, Oogappels seizoen 1, Het gevoel van de zomer waarin presentatoren langs gaan bij de kijker om te zien hoe ze nu vakantie vieren, het beste van Ik Vertrek door de kijker gekozen uit alle seizoenen, oude en recente Nederlandse films etc. Genoeg mogelijkheden om er een wat leukere programmering voor NPO1 van te maken dan nu het geval is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*