Omroep MAX herhaalt Recht van Spreken met Arnold Heertje

MAX zendt op dinsdag 7 april om 23.20 uur op NPO 2 opnieuw Recht van Spreken met Arnold Heertje uit. Dit in verband met zijn overlijden. Samen met Elles de Bruin blikt hij terug op zijn werk en leven. Heertje werd mede bekend door zijn oppositie tegen de Betuwelijn en zijn lesboek De Kern van de Economie.

Bijna 55 jaar na de eerste uitgave werd zijn lesboek De Kern van de Economie in 2016 op veel scholen opnieuw als lesmethode ingevoerd. Met enige regelmaat gaf Heertje destijds nog gastlessen economie op middelbare scholen, zoals ook in Recht van Spreken te zien is.

Heertje was jarenlang een veelgevraagd commentator op radio en tv. Hij staat bekend om zijn kloeke en dwarse meningen over van alles en nog wat; van de Betuwelijn tot de kwesties bij Jeugdzorg. Talloos zijn ook de conflicten rond zijn persoon en zijn opvattingen. Econoom en staatssecretaris Rick van der Ploeg noemt Heertje in Recht van Spreken “tegendraads, heel intelligent en af en toe een beetje gek”. Journalist, oud-leerling en vriend Bernard Hammelburg wijt het opvliegende karakter van Heertje aan diens onderduikperiode in de Tweede Wereldoorlog: “Dat heeft een verpletterende indruk op hem gemaakt”.

Deze uitzending werd voor het eerst uitgezonden op 13 april 2016.

Recht van Spreken
Dinsdag 7 april 2020
Om 23.20 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin

www.maxvandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*