Omroep MAX gluurt in de koelkast van BN’ers voor video- en podcastserie De Muzikale Koelkast

Onder anderen met Bastiaan en Tooske Ragas, Kim Kötter en Jaap Reesema, Jim Bakkum, Alain Clark, Jan van Halst en Anita Witzier. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Ze openen allemaal hun koelkastdeur voor presentator Daniel Dekker (Omroep MAX, NPO Radio 5) en voedingsdeskundige Sabine Leijten (De Koelkastcoach). 

Hilversum, 29 oktober – In de 24-delige videoserie De Muzikale Koelkast nemen Daniel Dekker en Sabine Leijten elke twee weken een kijkje in de koelkast van een Bekende Nederlander. Ook bespreken ze de favoriete muziekklassieker van hun digitale gast. In de gelijknamige 10-delige podcastserie praat het tweetal wekelijks verder over wat ze te weten zijn gekomen over de eetgewoontes en leefstijl van de BN´ers. Vrijdag 29 oktober verschijnt de eerste aflevering van de video- en podcastserie De Muzikale Koelkast, op de kanalen van NPO Radio 5, Omroep MAX, Youtube en de bekende podcastkanalen.

Daniel Dekker: “De BN’ers openen letterlijk de koelkast voor ons, dat is toch best persoonlijk. Net als wanneer je in iemands nachtkastje of handtas wil kijken. Onze gasten zijn openhartig over wat ze áltijd in huis hebben, wat hun guilty pleasure is en met welk product of gerecht er iets gevierd wordt. De link met muziek is er natuurlijk ook, we laten een jeugdfoto zien en willen graag weten aan welke muziek ze denken als ze aan vroeger denken. En natuurlijk willen we ook weten wat er vroeger thuis gegeten werd!”

De KoelkastCoach Sabine Leijten is een vaste gast in het programma Lunch Lekker met Daniel Dekker, dat elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen is op NPO Radio 5. Voor de podcast- en videoserie De Muzikale Koelkast trekken ze samen op. Leijten: “Kun je aan de inhoud van de koelkast zien of iemand er een gezonde leefstijl op na houdt? Ik denk van wel! In de Muzikale Koelkast is te zien en te horen hoe goed de BN’ers bezig zijn qua eten, als we hun koelkast mogen geloven tenminste. Aan mij de eer om de koelkast te beoordelen met sterren. In de podcast gaan we er wat dieper op in en geef ik ook praktische tips aan de luisteraars.”.

Romy Monteiro
In de eerste aflevering van De Muzikale Koelkast horen we dat Romy aan de muziek van Michael Jackson denkt als ze in gedachte teruggaat naar vroeger, toen zij samen met haar moeder aan het koken was. Haar moeder Antje maakte vroeger vaak tortellini. Romy is heel eerlijk over haar wisselende gewoontes qua eten. Ze is ontzettend fan van junkfood en heeft een la vol met chocola, snoep en koekjes. Ter compensatie plant ze vaak een sapkuur in, om haar lijf te resetten. Wat vinden Daniel en Sabine hiervan?

MAX Magazine
Naast de video- en podcastserie verschijnt er ook tweewekelijks een column in MAX Magazine van Daniel Dekker en Sabine Leijten.

De Muzikale Koelkast (24-delige videoserie, 10 podcast-afleveringen)
Vanaf 29 oktober 2021
Presentatie: Daniel Dekker en Sabine Leijten
Te beluisteren en bekijken via NPORadio5.nlNPOLuister.nl en MAXVandaag.nl/podcast

2 Comments

 1. Leuk! Ik ga zeker luisteren.

  Moet nu alleen even nostalgisch denken aan de jaren 60, toen lunchen nog tussen-de-middageten heette en Tineke de Nooij, Tineke Vos en ik op de lagere school tussen de middag thuis at en niet als nu alle kinderen overblijven op school.

  Mn moeder, zus en ik zaten dan aan de eettafel in de achterkamer en luisterden we altijd naar Tussen twaalf en twee. Boterhammetjes met kaas en worst, wat zoets met hagelslag en soms roze kokosbrood van kruidenier Onderwater. Zomers ook wel aardbeien op witbrood, met suiker of een haring. En op alle bammetjes roomboter. Soms ook wel pannenkoeken, een met spek en stroop – de eerste – van oud brood werden wel wentelteefjes gemaakt, een paar keer per jaar poffertjes met gezouten roomboter (een rol) en poedersuiker, dan was t feest en ook weleens een kopje soep van de vorige avond, ’s winters op een koude dag wel hete snert, want een grote pan vol en goed gevuld met vlees, waaronder altijd een paar varkenspootjes die op je tong smolten … en dan altijd, iedere dag een groot glas koude melk erbij ijskoude melk, daar was onze ijskast voor!

  En voor ik weer met mn zus naar school liep, Raden maar met Kees Schilperoord van wie ik via zn telefoongesprekjes al jong dialect-accenten leerde herkennen.

  ’75 gulden in kas, het is geen ruitenwisser van een personenauto, geen elektrische pepermolen en ook niet t geluid van een bronstige baviaan; mevrouw Vergouwen uit Ruurloo, luistert u goed, dan komt hier t geluid …’

  KrrrtvrtrrtrrrkrttrrrprrrrrK

  Vooral die aardbeien, die heb ik later nooit meer zo lekker gegeten.

  Ted de Braak leeft nog, maar Hans van Willigenburg?

  Ach, vroegah alles beter? Ik geloof toch van wel, in ieder geval de radio …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*