Omroep Gelderland zoekt ervaren freelance journalisten

Omroep Gelderland is volop in beweging. We bouwen, breiden uit en vernieuwen. Onze onlinekanalen groeien razend snel, onze televisiezender kan nog altijd rekenen op een groot en trouw publiek. 

We zijn voor verschillende rollen op zoek naar ervaren freelancers die de regio goed kennen, houden van nieuws jagen en affiniteit hebben met de regionale journalistiek en Omroep Gelderland

Social media-/beeldredacteur: Je weet wat het publiek wil op onze onlinekanalen, je kent verschillende manieren van storytelling. Je bent creatief met beeld, kunt snel monteren voor Facebook / Instagram, web/app en TV. Je maakt deel uit van onze beeldredactie in oprichting, een ambitieus team dat graag experimenteert en vernieuwing zoekt.

Web redacteur: Je bent een nieuwsjager met een creatieve schrijfstijl. Je kent verschillende manieren van storytelling en maakt pakkende koppen. Je zorgt op de dag voor de nieuwsverhalen op onze web/app en monteert in voorkomende gevallen een web video. Je maakt deel uit van een jong en  ambitieus onlineteam.

Bureauredacteur: Je bent een echte nieuwsjager. Je brengt eigen onderwerpen in, zoekt agenda (overstijgende) verhalen uit en weet welke ingrediënten nodig zijn voor een goed verhaal voor zowel online als radio en TV. Je hebt een ‘lekkere’ pen, schrijft verhalen voor web/app en je ondersteunt de verslaggever die zorgt voor het beeldverhaal. Je maakt deel uit van een ervaren en gepassioneerd team.

Camjo verslaggever: Je bent een camerajournalist op en top. Je werkt zelfstandig en maakt beelden met de camera of telefoon. Je stelt kritische vragen, doet verslag en haalt het nieuws van de dag. Je weet welke ingrediënten een TV-reportage nodig heeft, maar je wilt ook web/app bedienen met mooie verhalen met beeldmateriaal. Je bent journalist, cameraman en editor ineen. In voorkomende gevallen ga je live voor TV, web of Facebook. 

Lijkt het je wat? Wil je ook bij Omroep Gelderland werken? Dan heb je de volgende eigenschappen nodig:- Je houdt van nieuws en van nieuws jagen.- Je bent een harde werker, die meerdere ballen in de lucht kan houden. – Je kunt zelfstandig werken.- Het maakt jou niet uit of je nu ’s morgens vroeg, ’s avonds laat of in het weekend werkt.- Je werkt samen en zoekt de verbinding met je collega’s en andere teams.- Je hebt ervaring opgedaan bij andere (regionale) omroepen of vergelijkbare nieuwsorganisaties. – Je kent de regio of hebt er affiniteit mee.

Geef in je sollicitatie duidelijk aan naar welke rol je solliciteert. Het kan natuurlijk zijn dat je meerdere skills hebt voor meerdere rollen. Wij zijn dol op multi-talenten met lef! We onderzoeken dan ook graag samen met jou wat het beste past, waar jij je kunt ontwikkelen en waar wij volop kunnen profiteren van jou ideeën en inzet. 

Wat bieden wij?
Je komt te werken voor de grootste regionale omroep van Nederland, waar verbinding centraal staat. Je draait mee in diensten en valt in bij vakantie of ziekte. We hebben verschillende projecten lopen waarvoor wij regelmatig een beroep doen op onze vaste freelancers. Je komt te werken in een organisatie waar samenwerken en zelfstandigheid hand in hand gaan en waar gelegenheid is om jezelf verder te ontwikkelen.

Vereisten
Dit breng jij mee: – Je hebt tenminste drie jaar ervaring bij een regionale omroep of soortgelijke nieuwsorganisatie- Je bent ZZP-er en staat als zodanig geregistreerd bij de Kamer van Koophandel- Je hebt een hbo-diploma journalistiek- Je bent ondernemend, zelfstandig, flexibel en kunt goed samenwerken.

REAGEER HIER

Vragen?

Ons hoofd Nieuws Justin Hendriks neemt alle tijd om antwoord te geven via 026-3713713. Wil je solliciteren? Leuk! Je kan je gegevens achterlaten door te klikken op de paarse knop ‘reageer op deze vacature’. Je kan erop rekenen dat je binnen één week een eerste reactie op je sollicitatie ontvangt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*