OM eist tbs met dwangverpleging voor NPO-gijzelaar

Tegen de 34-jarige Mohamed C. die ervan wordt beschuldigd dat hij op 17 augustus vorig jaar een vrouw meer dan een uur lang gijzelde op het Mediapark in Hilversum, is voor de rechtbank in Lelystad tbs met dwangverpleging geëist.

Volgens de officier van justitie was de verdachte door een psychose volledig ontoerekeningsvatbaar en is een gedwongen klinische behandeling nodig. De verdachte betuigt spijt, maar zegt zich niets van die dag te kunnen herinneren.

De dader pakte een NPO-medewerkster ’s ochtends op het parkeerterrein beet, zette een mes op haar keel en dreigde dat hij haar zou doden als ze niet zou meewerken. Hij liep met haar het NPO-gebouw binnen en eiste zendtijd, omdat hij dacht dat hij door de veiligheidsdienst AIVD werd achtervolgd. De dader kon later overmeersterd worden.

De NPO-medewerkster heeft nog steeds veel last van de gevolgen van de gebeurtenis. Ze eist 25.000 euro smartengeld. De advocaat van Mohammed C. vond deze vordering veel te hoog. Hij wilde hooguit tbs met voorwaarden, zoals een behandeling en toezicht. De dader heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, maar is in Den Haag ingeschreven. Over twee weken zal de rechter uitspraak doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*