Olga Commandeur stopt met ochtendprogramma Nederland in Beweging

De 64-jarige presentatrice stopt met het tv-programma Nederland in Beweging.

Ze wil met pensioen “nu ze nog kerngezond is”,zegt ze tegen het Algemeen Dagblad. Commandeur presenteert het fitnessprogramma sinds 2000. Sinds 2008 wordt het uitgezonden door Omroep Max. Elke dag doen vele tienduizenden mensen mee met de ochtendgymnastiek.De laatste aflevering met Commandeur is eind mei.

MAX

“Ik heb Nederland in Beweging altijd met ongelooflijk veel plezier gedaan, dat straalde ik hopelijk ook uit. Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen.” Olga blijft zich met activiteiten in het land bij zorginstellingen, bedrijven en verenigingen én als ambassadeur van het Ouderenfonds inzetten om mensen te stimuleren in beweging te komen en te blijven.

Jan Slagter roemt de inzet van Olga Commandeur: “Een aantal dagen per seizoen zijn er opnames van Nederland in Beweging. Maar ik weet van Olga dat zij er het hele jaar mee bezig was. Oefeningen bedenken, zorgen dat ze zelf fit bleef. We willen Olga daar hartelijk voor bedanken. Dankzij haar komen veel mensen van de bank af om oefeningen te doen.”

Duco Bauwens, met wie Olga samen presenteert, blijft bij het programma. Momenteel is MAX op zoek naar een opvolger voor Olga. Nederland in Beweging wordt sinds 2008 uitgezonden door Omroep MAX.

In een interview met MAX Magazine, dat vandaag is verschenen, en in Tijd voor MAX wordt uitgebreid stilgestaan bij de lange omroepcarrière van Olga Commandeur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*