Lucas Goes (Powned): Omroepen bieden te weinig ruimte voor andere geluiden

NPO heeft aangegeven wil dat omroep Ongehoord Nederland haar licentie kwijt raakt.

Pointer (KRO-NCRV) kwam vandaag met een onderzoek en meldt dat Omroep Ongehoord Nederland geregeld de journalistieke code overtreedt door misinformatie en complottheorieën te verspreiden. De politici die aan het woord komen, zijn vrijwel allemaal (88,8 procent) van radicaal-rechtse signatuur.

Niet alle omroepen willen ON! uit her besteld. Powned-directeur Lucas Goes meldt tegen Pointer “niet zo van het verbieden” te zijn. Hij benadrukt dat de andere omroepen zich “wel even achter de oren mogen krabben. Door geen of slechts heel beperkt ruimte te bieden aan andere geluiden, kon Ongehoord het bestel binnen marcheren…”. 

11 Comments

 1. “”De politici die aan het woord komen, zijn vrijwel allemaal (88,8 procent) van radicaal-rechtse signatuur.””

  De politici die aan het woord komen bij alle andere omroepen (m.u.v. Powned) zijn voor tenminste 90% van radicaal LINKSE signatuur tot met een beetje geluk het “”midden””.
  Om het maar niet te hebben over de overmaat aan D66 politici zoals mevr. Hare Kaag en de andere magere en ondemocratische mannetjes.

  Dit was ver van tevoren al het doel want een andere kijk op de wereld dan de Volkskrant, NRC en Trouw aanbidders (luister maar eens naar NPORADIO3 alsof er geen andere kranten bestaan etc.) en de NPO Kliek mag eenvoudigweg niet aan het woord komen.
  Alsof ca. 65.000 ON leden allemaal gek zijn.

  WNL had hier een schone taak kunnen (MOETEN) vervullen maar zijn met een heer Huiskens (of iets dergelijks) mede aangever van deze kwestie. Vrolijk Rechts? Laat me niet lachen met die linkse (d66?) kwiebus van een Nieman op zondagmorgen. Van de rest wisten we al dat alleen “links” zaligmakend is!

  Bij al dezes kunnen/mogen PVV-ers, FvD-ers, BvnL-ers, Ja21-ers niet eens uitpraten en worden onderbroken als zo al eens uitgenodigd worden in de tok-tok-tok shows of elders.

  De tijd zal het leren!

  • “De politici die aan het woord komen bij alle andere omroepen (m.u.v. Powned) zijn voor tenminste 90% van radicaal LINKSE signatuur tot met een beetje geluk het “”midden””.”

   Onderbouwing?

   • jesse klaver van groen links. dat is extreem links. voortgekomen uit zelfbenoemde communisten en radicalen. door de npo als middenpartij neergezet.

   • Waarom zou dat onderbouwd moeten worden? Dat is gewoon een feit. Ik maak me er niet druk om maar het is geen geheim dat de NPO een links bolwerk is. Sommige neigen of zijn zelfs extreem links. Het rechtse geluid dat zou moeten komen van AVROTROS, WNL en POWNED komt nauwelijks (meer) van deze omroepen. Als zij gewoon de taak van de omroep zouden voorzien was ON helemaal niet nodig geweest en was deze omroep er nooit gekomen. Ik ben zelf meer rechts georiënteerd maar niet voor de manier waarop ON het doet.

    De NPO hoort van iedereen te zijn en het mag best wat meer rechts met sommige omroepen zoals de gene die ik hierboven noem samen met ON. Dan krijg je een betere verdeling en echt een omroep die van iedereen is. Echter houd de linkse alles overkoepelende organisatie, sommige mensen werkzaam daar (al dan niet met bemoeienis van de politiek) dit tegen.

    Ik zou zelf zijn voor weer allemaal afzonderlijke omroepen (zoals voor de fusie) en dat elke omroep weer gaat doen waar het in de beginselen voor stond. En dat zij daarbij gebouwen, personeel, faciliteiten etc. delen. Dan krijg je pas een gevarieerde publieke omroep die van iedereen is. Nu doen alle omroepjes nagenoeg het zelfde en dan kun je net zo goed alle omroepen afschaffen. Helemaal geen enkele kleur kiezen en gewoon programma’s brengen zoals in België.

   • Waarom onderbouwing? Kijk of luister zelf (maar dan zonder linkse bril op en neutraal) dan is het toch gewoon een feit dat er in tok-tok-tok shows (op1, jinek, beau, humberto enz) een veelvoud aan d66-ers, pvda-ers, groenlinks-ers etc. aan de tok-tok-tok tafels zitten of tenminste aanhangers van dezes?
    Een Wilders wil niet eens komen omdat alvorens al duidelijk is dat hij niet kan uitpraten en p.o. de mond wordt gesnoerd of er tenminste wel een aantal anti PVV-ers aan zo’n tafel zitten. Dat is ook van toepassing op de andere partijen een de rechterzijde. ON geeft wel ruimte aan deze personen omdat ze eenvoudig “ongehoord” blijven bij de andere omroepen cq. NOS.
    Nee…dan maar liever Omroep Zwart zeker? Op NPO3 vanavond kon je genieten van een programma vol WOKE en haat tegen de blanke mannen. (Ik ben niet Wit) Je broek zakt er vanaf en dat mag allemaal wel? In de nacht van za/zo is die omroep als zo lekker bezig op hoog amateur-niveau (soort van lokalo) en is de oorspronkelijk Nederlander maar een schoft etc. Daar staat de NPO dan wel helemaal achter.
    Juul, in het verleden werden jullie (Veronica) de nek omgedraaid door dit soort figuren. Kijk eens verder dan die “linkse” bril!
    Pluriformiteit is namelijk ALLE kanten te laten horen en zien!
    En deze pluriformiteit is bij de NPO ver te zoeken! (terwijl ze de mond er vol van hebben)

    Overigens was NPORADIO3 — NPOradio1

  • Ach, iedere omroep heeft z’n eigen voorkeur. Sonja Barend van de VARA citeerde altijd De Volkskrant, de AVRO altijd De Telegraaf, de TROS het Algemeen Dagblad en VPRO De Waarheid.

 2. NPO heeft aangegeven wil dat omroep Ongehoord Nederland haar licentie kwijt raakt. moet zijn: NPO heeft aangegeven dat de NPO wil dat omroep Ongehoord Nederland haar licentie kwijt raakt.
  Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

 3. Laten we blij zijn met ON.
  Een ander geluid dan die dagelijkseinkse indoctrinatie dictatuur van de NPO die geregeerd wordt door mislukte D66 figuren.
  Het volk is die linkse propaganda spuugzat zie winst PVV.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*