NVJ bezorgd over impact verkiezingsresultaat op Journalistiek

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft haar bezorgdheid geuit over de recente verkiezingsoverwinning van de PVV.

De vakbeweging stelt dat de politicus een geschiedenis heeft van het aanwakkeren van vijandigheid jegens de vrije pers en uitdagingen vormt voor de journalistieke onafhankelijkheid. Eerder heeft Wilders bijgedragen aan vijandig gedrag en bedreigingen jegens journalisten. Bovendien bevatten zijn partijplannen voor het stopzetten van financiering aan de NPO ernstige implicaties voor de persvrijheid, aldus NVJ.

29 Comments

  • Je kunt elke keer op ideologische verschillen gooien maar feit is dat als de politiek bepaalt wie er journalistiek bedrijft en wie niet, je niet kan spreken van vrije journalistiek. Om die reden alleen al zou je die uitspraken van de PVV kritisch moeten bekijken.

   • De politiek bepaalt niet wie er journalistiek bedrijft en ook niet wie er uitzendt.
    Het gaat er bij PO om wie er op kosten vd belasting betaler zijn ideeen mag verkondigen, daar waar anderen dat voor eigen rekening en risico moeten doen.
    De kranten doen dat ook, dus waarom zou radio en TV dat ook niet kunnen.

 1. Hoe ver je als grote omroep buiten de grachtengordel kan staan hebben K&S bewezen toen ze het over Budel hadden. Lachen hoor dat zo’n directeurtje er dan zo slecht van slaapt dat ze een mail naar haar collega’s stuurt om samen te komen.

  • Ja, lachwekkend. Ik moest ook erg lachen om dat stukje wat er op Mediacourant staat vandaag, dat ze ‘crisisborrel’ hebben ter burelen van BNN/VARA. Wat laat je je dan kennen.

   • Alle hens aan dek met straks het bruine gevaar Bosma aan de knoppen, maar er valt heel veel geruzie, verdeeldheid en een enorme maatschappelijke tegenstand te verwachten tegen een kabinet Wilders. Als eerste gaat ie Poetin bezoeken, tel uit je winst.

     • Maar wel meegaan met de innige vriendschap met fascistische figuren als Orban en Le Penn? Fijne vrienden die PVV-stemmers.

      Maar ik heb nog een doemscenario en komt Wilders niet aan de macht. Voor een coalitie van PVV-VVD-NSC zal de PVV zo’n beetje al hun strijdpunten moeten inleveren, wijn wordt water, maar dan nog blijft de honger naar macht groot en lonkt het torentje. Maar juist dat kan alles helemaal blokkeren, mogelijk willen VVD en NSC al bij voorbaat niet dat Wilders premier wordt. Exit Wilders en z’n kornuiten. De vloek van Woestenwolf.

     • Het eerste doemscenario is werkelijkheid geworden: de VVD haakt af en is zo slim om niet in de val van de wolf in nieuwe schaapskleren te lopen. En uiteindelijk gaat het om het smeden van een meerderheid en daar zijn 37 zetels lang niet genoeg voor, zeker niet zonder die van de VVD. Er gloort hoop voor links, maar op termijn nieuwe verkiezingen lossen niets op.

 2. ik vind het wel grappig al die insinuaties, verdachtmakingen, zogenaamde zorgen, tegenstand etc

  Feit is dat de kiezers hebben gesproken en daarmee de weg hebben gewezen waar het naartoe moet. Punt.

  Je kunt dat heel vervelend vinden, maar dit is zoals het is. Nieuwe kansen bij de volgende verkiezingen

 3. Die nieuwe verkiezingen komen misschien wel sneller dan je denkt. En dat is dus nog langer wachten op een woning.

  Iemand popcorn?

 4. Tussendoor, Al gezien hoe de “Russische npo” heeft gereageerd op Wilders zijn winst? Volgens hen moeten de Oekrainsche vluchtelingen nu naar huis.
  En dan zou links in Nederland overdrijven?
  Dat wordt gedaan. Nu al demonstreren is wmb voorbarig.

 5. In Utrecht en Amsterdam wordt door de PvdA nu gedemonstreerd tegen de verkiezings uitslag.
  Tegen een verkiezingsuitslag?, kan het nog ondemocratischer?
  Dus wie is er nou ondemocratisch……

   • Ongelooflijk kansloos zo’n demonstratie. Wat wil je bereiken, jezelf voor joker zetten, uithuilen? Demonstreren tegen de uitslag van verkiezingen is dom. Laat de partijen tegen wie ze niet hadden gedemonstreerd bij winst maar eens goed naar zichzelf kijken.

 6. Demonstratie is opzich begrijpelijk maar nog voor de formaties zijn begonnen is het mi voorbarig. Bovendien beloofde Wilders mild te zijn.

  • Mild als in een klein beetje water bij de wijn, en niet een sloot en meerdere sloten zoals de afgelopen kabinetsjaren onder Rutte waardoor de VVD een ultra links beleid voerde.

  • Demonstreren is niet begrijpelijk. Zo zorgt links voor polarisatie.
   Maar ja, democratie werkt volgens links alleen maar als rechts verliest.

  • Snap niet dat je demonstreren begrijpelijk vindt, waartegen dan, omdat de uitslag van de democratisch gekozen zetelverdeling niet naar wens is? Ik vind het grappig dat links vindt dat hij mensen uitsluit, weten ze hoe hij zich jaren gevoeld. Doe een ander niet aan wat je zelf niet fijn vindt geldt alleen voor anderen blijkbaar.

   • In al die jaren heeft Pvda nooit de positie gehad om hem buiten te sluiten. De laatste linkse premier was Kok.

    Wilders werd en wordt nu weer buiten gesloten door de VVD.
    Kijk voor de gein eens wel journaal.

    Ja ik vond het begrijpelijk. Wilders is extreem rechts, geen theeclubje.
    maar ik vond het ook veelste voorbarig.

 7. Hij heeft veel van zijn standpunten in de koelkast staan wat overblijft is bestaanszekerheid, zorg, die dingen. En daar ben ik ook wel voor. Iig betaalbare zorg.

  Ik ben reuze benieuwd, ook naar Omtzigt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*