Nu ook Kamervragen over ‘Thaise constructie’ NPO-directeur Frans Klein

Naast veelvuldige mediaberichtgeving, een onderzoek door Raad van Bestuur NPO zelf en integriteitsonderzoek door de Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO) heeft nu Kamerlid Henk Krol (50PLUS) vragen over de kwestie gesteld.

Hij wil van de mediaminister weten of het bericht klopt dat de directeur van NPO bij zijn aantreden bij de NPO alleen heeft opgegeven dat hij eigenaar was van een Thais restaurant en niet heeft gemeld dat hij bestuurder was van een vennootschap gevestigd in Kent, Engeland. Ook is Krol benieuwd wat Minister Slob vindt van de rol van de raad van bestuur die van mening is dat het niet nodig was voor de directeur van NPO om op te geven dat hij bestuurder was van een vennootschap gevestigd in Kent en het heeft afgedaan als een privézaak.

Het 50PLUS-Kamerlid wil weten of het in strijd is met de governancecode dat een NPO-directeur  een restaurantrekening heeft gedeclareerd bij de NPO van zijn eigen jubileumfeestje dat plaatsvond in zijn eigen restaurant.

Krol wil ook de mening van Minister Slob weten of hoe feit dat de NPO, primair een journalistieke organisatie, nauwelijks aandacht heeft besteed aan de situatie rondom Frans Klein en dat heeft overgelaten aan media zoals NRC-Handelsblad, HP/De Tijd en de Telegraaf.  Krol vindt dat bestuurders in het publieke domein een toonbeeld moeten zijn van integriteit en hoopt dat Minister Slob optreedt tegen overschrijding van integriteitsregels de minister hiertegen optreedt. 

De Kamervragen van Krol zijn dinsdag ingediend. Deze week stuurde Shula Rijxman ook een intern bericht naar het NPO-personeel, waarin zij vierkant achter Frans Klein staat.

 Lees hier het gehele document

1 Trackback / Pingback

  1. Slob beantwoordt vragen over affaire Frans Klein - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*