NTR op de Uitmarkt 2015

 

Met optredens van o.a. Paul de Leeuw, De Jeugd van Tegenwoordig, Kenny B., Van der Laan en Woe, Cello8tet Amsterdam, Ashton Brothers, Club Guy & Roni, Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio, Re:Freshed Orchestra & New Cool Collective

 

 

De NTR is live aanwezig op de Uitmarkt in Amsterdam met een vooruitblik op de hoogtepunten van het komend cultureel seizoen. Met muziek, dans, theater, cabaret, aanstormend talent en heel veel fragmenten uit nieuwe voorstellingen.

 

Uitmarkt 2015: De Opening                                                              

vrijdag 28 augustus, 21.05 – 21.50 uur live op het Museumplein, Amsterdam

vrijdag 28 augustus, 21.05 – 21.50 uur bij de NTR op NPO 2

 

Op vrijdag presenteert Jörgen Raymann – live vanaf het Museumplein –  het openingsprogramma. Een opwindende mix van cabaret, dans en muziekoptredens:  Kleinkunst van Paul de Leeuw met een hommage aan zijn jeugdidool Robert Long. Popmuziek van Kenny B., bekend van zijn nummer 1-hit Parijs. Cello8tet Amsterdam bezorgt kippenvel met een stuk van Philip Glass. Er is aandacht voor cabaret met Van der Laan en Woe. Acrobatiek van de Ashton Brothers en een heus housefeest van het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni. Verder een betoverend optreden van Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio. En De Jeugd van Tegenwoordig zet de Uitmarkt op z’n kop met hun nieuwste single en oude hits. Dit allemaal onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland, New Cool Collective.  (Programmering o.v.b.).

 

Uitmarkt 2015: Back to the Future!

zaterdagavond 29 augustus: 23.1500.05 uur live op het Museumplein

zaterdagavond 29 augustus: 23.40 – 00.30 uur bij de NTR op NPO 2

 

De Uitmarkt sluit dit jaar de zaterdagavond af met Re:Freshed Orchestra i.s.m. de NTR. Precies 30 jaar geleden kwam de film “Back to the Future” uit. Re:Freshed Orchestra uit Rotterdam neemt ons in dit thema mee op een trip van verleden naar toekomst. De band brengt eigenzinnige bewerkingen van grote funk-, disco-, hiphop- en soulnummers uit de jaren 80 tot nu. Ook krijgt het publiek tijdens de Uitmarkt een voorproefje van hun eerste eigen plaat die dit najaar uit komt. Speciaal voor het concert hebben zij een aantal Nederlandse artiesten uitgenodigd zoals: Bo Saris, Ivan Peroti (Sven Hammond), Benjamin Herman, Pink Oculus en Ruben Heijn (programmering o.v.b.).  

Presentatie: Winfried Baijens

 

Uitmarkt Live

zaterdag 29 augustus, 20.20 – 21.00 op NPO2 (AVROTROS)

zondag 30 augustus  19:15 – 20:05 uur op NPO 2 (NTR)

 

Live verslag vanaf de Uitmarkt, waarbij we vooruitblikken op het nieuwe culturele seizoen. Van jong talent tot coryfee, van cabaret tot klassieke muziek, van musical tot literatuur – alle genres komen aan bod in een gevarieerd programma vol reportages, interviews en cultuurtips.

Presentatie zaterdag: Cornald Maas (AVROTROS)

Presentatie zondag: Joost Karhof (NTR)

 

Live verslag NPO Cultura

Wil je weten wat je dit culturele seizoen niet mag missen? Tijdens de Uitmarkt doet NPO Cultura zoals ieder jaar live verslag van de Uitmarkt op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. Daarnaast blikt NPO Cultura ruimschoots vooruit op de nationale culturele agenda 2015/2016.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*