NTR komt met Ramadanjournaal

Gepresenteerd door Samya Hafsaoui.

Van 15 mei tot 14 juni 2018 vieren moslims de heilige maand ramadan. In deze maand wordt herdacht dat de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden. Voor moslims is de ramadan de belangrijkste en gezelligste maand van het jaar. Het wordt gezien als een periode van bezinning en van reiniging van lichaam en ziel. Maar ook als een maand van solidariteit, verbroedering en gastvrijheid. Daarmee biedt de ramadan bij uitstek gelegenheid om de kloof tussen moslims en niet-moslims kleiner te maken.

Het Ramadanjournaal van de NTR doet verslag van deze bijzondere maand met actuele reportages over de vele activiteiten en festiviteiten die door het hele land plaatsvinden. In de rubriek Ramadanontmoeting vasten o.a. culinair publiciste Janny van der Heijden en rabbijn Lody van de Kamp een dag mee en ontmoeten ze na zonsondergang een moslimfamilie met wie ze het vasten verbreken. In Ramadanhelden worden moslims geportretteerd die zich tijdens de vastenmaand inzetten voor goede doelen. Ook brengen we reportages over de ramadan in Jakarta/Indonesië, Istanbul/Turkije, Lamu/Kenia en Dhaka/Bangladesh.

Het Ramadanjournaal wordt gepresenteerd door Samya Hafsaoui. Samya is 23 en komt vers van de BNNVARA Academy. Inmiddels heeft ze al meerdere programma’s gepresenteerd voor BNNVARA en nu voor het eerst voor de NTR. Daarnaast studeert ze Media, Kunst, Design en Architectuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Uitzending: maandagen 21 en 28 mei, 4 en 11 juni om 23.55 uur op NPO 2 (Herhalingen op donderdagen 16.10 uur)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*