NPO zoekt een zendermanager 3FM

NPO 3FM is de publieke jongerenzender die zich onderscheidt met grenzeloze liefde voor muziek en een prominent podium biedt aan muzikaal talent. NPO 3FM omvat veel meer dan alleen radio: ook online en op festivals zijn we nadrukkelijk aanwezig als gids in muziek. Ook heeft de zender in de loop der jaren sterke evenementen ontwikkeld, zoals de 3FM Awards en 3FM Serious Request.

Het mediagebruik bij jongeren verandert in rap tempo. NPO 3FM heeft de ambitie daar goed bij aan te sluiten. Interactie via social media is daarbij een belangrijk middel.

Vernieuwing en talent zijn sleutelbegrippen voor NPO 3FM.

Wat doe je..
De zendermanager voert de regie over de programmering en is verantwoordelijk voor het zenderprofiel, dat onderdeel uitmaakt van het NPO Radio-portfolio. Conform de criteria voor kwaliteit en bereik, zorgt hij of zij voor een onderscheidend programma-aanbod, dat herkend en gewaardeerd wordt door de luisteraar, en daarmee voor een sterke positionering van de publieke omroep. Daarnaast ben je voorzitter van de zenderredactie, het overlegorgaan met de omroepen.

Je ontwikkelt een visie voor NPO 3FM, inclusief de online en social media-activiteiten en stuurt crossmediale projecten aan. Je investeert in samenwerking met omroepen en maatschappelijke organisaties. Je draagt zorg voor transparante en zorgvuldige procesvoering en besluitvorming, doelmatige inzet van middelen en bewaakt budgetten en kostprijzen van programma’s.

Jij bent..
Een mediaprofessional die de belevingswereld van de jongeren goed kent en in staat is om in het beleid daarop te anticiperen. Als ervaren manager heb je reeds bewezen medewerkers te inspireren en ze mee te nemen in een dynamische omgeving gericht op resultaten. De radiowereld zit in je genen en je kennis van (hedendaagse) muziek is uitstekend. Je bent uitstekend aangesloten op de ontwikkelingen in de onlinemedia, met name wat betreft het gebruik door jongeren, en dat kun je soepel vertalen naar de strategie van NPO 3FM.

Je bent een teamspeler die helder en duidelijk communiceert met collega’s en andere stakeholders. Je hebt een goed gevoel voor thema’s die spelen bij de doelgroep. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.

Wij bieden..
Het betreft een full time functie (36 uur) die is ingedeeld conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Daarbij hoort een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Stuur dan een mail met motivatie en CV vóór maandag 22 mei 2017 naar: vacature@npo.nl, t.a.v. Maria Patti. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Jurre Bosman (Directeur NPO Radio) via jurre.bosman@npo.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*