NPO zet toch weer reclame voor OP1

Vanaf maandag zullen reclames worden geplaatst voorafgaand aan de nieuwe talkshow Op1.

Ter promotie van de talkshow van de NPO werd twee weken lang geen reclameblok uitgezonden, waardoor Op1 vroeger begon. Hiermee wilde NPO de concurrentiestrijd winnen van de nieuwe talkshow Jinek op RTL 4.

Afgelopen kwam over het weglaten van reclameblokken veel kritiek vanuit Den Haag. VVD-Kamerlid Zohair El Yassini wees erop dat het weglaten van het reclameblok minder geld zou opleveren. ,,Die consequentie is dan ook voor hen. Als ze straks geld tekort komen, moeten ze niet hun handje ophouden. Dit vergeten we niet”, meldde hij aan het Algemeen Dagblad.

CDA-Kamerlid Harry van der Molen gaf ook een reactie: “Eerst zeg je als publieke omroep dat je het niet met minder reclame kunt doen en nu gooi je misschien wel een miljoen van je eigen geld weg voor talkshowoorlog. Ik begrijp dat oorlogen duur zijn – en de NPO lijkt de slag ook te winnen – maar het is wel opvallend als je je zo verzet tegen het reclameluw maken van de NPO.”

Doordat de reclameblokken op andere momenten worden uitgezonden, verwacht STER niet of nauwelijks inkomstenverlies te hebben geleden.

4 Comments

 1. Kamerleden blijken weer eens niet op de hoogte van de feiten. Reclame is op andere tijdstippen uitgezonden, inkomsten zijn totaal niet gedaald bij Ster.

 2. Inderdaad . reclame wordt verdeeld over de hele avond, maar de VVD woordvoerder deed weer eens aan publieke omroep bashen (belastinggeldpraatje)

 3. Merkwaardig dat de VVD opeens vindt dat de NPO commercieler moet opereren. Daar waren ze vroeger zo tegen, concurrentie Commercielen etc.

  RTL 4 haalt ook een boevenstreek uit.
  Jinek wordt zonder onderbreking uitgezonden,
  maar in de herhaling is halverwege opeens wel een reclameblok te zien.

  Meer in het algemeen: wat heeft het voor zin om midden in de nacht zoveel reclame uit te zenden, levert weinig op, en is alleen maar het treiteren van de nachtkijker.
  Op de NPO wordt gode zij dank (nog) geen reclame uitgezonden, dus waarom op herhaal TV wel???

 4. Kamerleden en dat VVD kamerlid voorop komen niet op het idee dat je het niet op dat tijdstip uitgezonden STER blok ook wel eens later kunt uitzenden.

  Jonge, jonge wat een “dombo’s”. Hebben ze niks anders te doen? Maar ja wel langs komen bij OP1 als ze gevraagd worden en met ongetwijfeld een dure taxi naar A’dam worden vervoerd.

  Ik wordt zo moe van al die types. “Niet gehinderd door enige kennis”.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*