NPO-directeur Remco van Leen op non-actief wegens onderzoek naar wangedrag

De NPO laat een extern onderzoek uitvoeren naar videodirecteur Remco van Leen. Dat meldt de publieke omroep maandag. Van Leen heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Er zou door het NRC gewerkt worden aan een groot en onthullend artikel over tv-baas Remco van Leen en ook juicekoninging Yvonne Coldeweijer bracht geruchten over dit mogelijke wangedrag.

NPO meldt: “De NPO streeft naar een veilige sociale werkomgeving en hecht daarom zeer aan een zorgvuldige behandeling van meldingen daarover in het heden en verleden. Daarom is besloten een feitenonderzoek te starten naar aanleiding van een recente publicatie en signalen dat Directeur Video Remco van Leen mogelijk betrokken zou zijn geweest bij grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij de toenmalige TROS, waar hij tot 2014 werkzaam was. Van Leen heeft aangegeven zich niet te herkennen in de beweringen, maar neemt ieder signaal zeer serieus. Hij zal daarom zijn volledige medewerking verlenen aan dit feitenonderzoek, dat door een onafhankelijke partij zal worden uitgevoerd.”

De functie van Directeur Video wordt tijdelijk vervuld door Jojanneke Doorn samen met het managementteam. Doorn oefende deze functie al samen met Van Leen uit.

3 Comments

  1. Hey Kickie, jij weet vast wel of er ook echte wantoestanden binnen het radiowereldje hebben afgespeeld. Wellicht binnenkort ook aan tafel bij Jeroen Pauw, of blijft de fader dicht.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*