Matthijs van Nieuwkerk voorlopig niet meer op tv

De overstap van Matthijs van Nieuwkerk naar RTL is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De beslissing volgt op een recent rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de NPO, waar Van Nieuwkerk voorheen actief was. In overleg met RTL heeft de presentator besloten voorlopig niet op televisie terug te keren.

Gesprekken tussen RTL en Van Nieuwkerk afgelopen weekend hebben ertoe geleid dat geplande programma’s niet doorgaan. Medialane, de producent die aan nieuwe shows met Van Nieuwkerk zou werken, ondersteunt deze keuze. RTL-directeur Peter van der Vorst erkent een verkeerde inschatting van de situatie. RTL zal later besluiten over de voortzetting van de samenwerking met Van Nieuwkerk.

9 Comments

  1. Triest en dom van RTL. Wel zo opportunistisch zijn om nog voor de uitkomst van het onderzoek van Rijn Matthijs te laten tekenen, en nu toch weer de deunkneuzen uit hangen en hier op terug komen. Zo kennen we RTL weer. Had dan nu ook doorgepakt en gewoon door gegaan met Matthijs. Dan maar stil zitten als je geschoren wordt, maar nee helaas…

  2. Eens met Marcel. Rtl had het onderzoek moeten afwachten.

    Aan de andere kant. Is dit wel een fair rechtsgang.
    Stel ik wordt beschuldigd van iets wat ik meen niet gedaan te hebben.

    Hebben we ineens 17 miljoen rechters in Nederland?

  3. Verstandig en realistisch besluit. Ik kijk zelden tv, ze doen maar, maar kijk ’s avonds nog wat items van RTL Boulevard (je wil wel bijblijven) en ik zou de rol in deze beslissing niet willen overschatten van Rob Goossens, maar ook niet onderschatten. In diverse items liet hij duidelijk blijken tegen een terugkeer van Van Nieuwkerk bij z’n eigen zender te zijn. En iemand als Angela de Jong schreef terecht dat hoe je dan zit te kijken naar een programma met Van Nieuwkerk. Met een hele nare smaak. Hij kan in Parijs gaan ronddolen en z’n nieuwe wonden likken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*