NPO Zapp animatiefilm Polska Warrior wint UNESCO Award

Eergisteren heeft de korte animatiefilm Polska Warrior de UNESCO Award gewonnen tijdens het PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL festival. De prestigieuze awards voor jeugdprogramma’s werden uitgereikt in Löwenbräukeller in München.

Suzanne Kunzeler, Netmanager NPO 3, laat weten: “Deze avond laat des te meer zien hoe kindertelevisie leeft bij de doelgroep en bijzonder goed gewaardeerd wordt. Een prestigieuze prijs als de Prix de Jeunesse, bepaald door een jury van kinderen, is daarbij het mooiste compliment dat we kunnen krijgen. Het feit dat een winnende titel te zien is (geweest) bij NPO Zapp en Zappelin bewijst dat de Publieke Omroep staat voor kwaliteit. Ik ben trots dat deze korte animatiefilm de harten weet te raken van kinderen over heel Europa.”

Polska Warrior werd door Armadillo Film geproduceerd in coproductie met de NTR. In september 2017 had deze film ook al een Gouden Kalf op het Nederlands filmfestival gewonnen.

PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL 2018
Het PRIX JEUNESSE festival reikt jaarlijks de oudste en belangrijkste awards voor jeugdprogramma’s uit en kenmerkt zich doordat geen enkele jury beraadslaagt en oordeelt achter gesloten deuren. In plaats daarvan wordt iedere geaccrediteerde deelnemer gevraagd deel te nemen aan de stemming voor de winnende programma’s. De 95 programma’s die de laatste ronde hebben gehaald, concurreerden in zes categorieën, verdeeld in fictieve en non-fictieve inhoud, en leeftijdsgroepen tot 6, 7 – 10 en 11 – 15 jaar oud.

Preview Polska Warrior:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*