NPO wil twitter en tv bij elkaar brengen

Per 18 mei 2015 kunnen kijkers via NPO.nl programma’s kijken en tegelijkertijd de discussie rondom het programma op Twitter volgen. Met de nieuwe innovatieve dienst wil de NPO programmamakers en publiek dichter bij elkaar brengen.

We praten graag over tv-programma’s. Dat doen we in de huiskamer, bij de koffieautomaat op het werk en tegenwoordig ook veel via Twitter. In Nederland gaat zo’n 40% van de totale twitter-conversatie tijdens piekuren over tv. Programma’s als Boer zoekt vrouw en Wie is de mol? zijn regelmatig trending topic. De opkomst van online video schept nieuwe mogelijkheden om tv en sociale media met elkaar te verbinden en daarmee de betrokkenheid van het publiek bij programma’s te vergroten. Omroepen en programmamakers kunnen op deze manier makkelijk en snel de impact van programma’s meten en het publiek kan informeren over de onder hen levende overtuigingen, opvattingen en interesses.

De nieuwe online dienst van de NPO presenteert tv en Twitter binnen één scherm en is geschikt voor desktop of tablet. De dienst toont in real-time het twitter-verkeer op het scherm naast de video van de uitzending. De discussie wordt aan de hand van verschillende grafieken voor het publiek gevisualiseerd. Ook na uitzending is de twitter-conversatie rondom een tv-programma nog te zien zodat het publiek geïnformeerd wordt over de maatschappelijke impact van het programma en de meningen en ideeën daarover. Dit gebeurt in lijn met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Twitteraars kunnen altijd hun Tweets verwijderen. De nieuwe dienst is tot stand gekomen in samenwerking met de start-up SAAM.

Hieronder staan alle tv-programma’s die aan de proef meedoen:

NPO 1
– De Wereld Draait Door (VARA), elke werkdag, 19.00 uur, NPO 1
-Pauw (VARA), elke werkdag, 23.00 uur, NPO 1
-Eurovisie Songfestival (AVROTROS), vanaf dinsdag 19 mei, 21.00 uur, NPO 1

NPO 2
Brandpunt (KRO), elke dinsdagavond, 20.25 uur, NPO 2
De volmaakte mens (VPRO), elke woensdag, 23.00 uur, NPO 2
– ZEMBLA (VARA), elke woensdag, 20.25 uur, NPO 2

NPO 3
Draadstaal (AVROTROS), vanaf woensdag 20/5, 21.05 uur, NPO
Hufterproef (EO), vanaf woensdag 20/5, 20.30 uur, NPO 3
Bij Dino in de straat (NTR), vanaf woensdag 25/5, 22.00 uur, NPO 3
Finale Champions League (NOS), 6 juni, 20.15 uur, NPO 3

Meer info is te vinden op: http://npo.nl/tv-plus-twitter

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*