NPO verhoogt online betaalmuur

De Telegraaf heeft het NPO Jaarplan Video 2019 in handen gekregen. Hieruit blijkt dat NPO kijker steeds vaker wil laten betalen voor programma’s die nu nog gratis toegankelijk zijn.

De Publieke Omroep gaat online betaaldienst NPO Start Plus verder uitbreiden met oude programma’s en programma’s die sneller achter de betaalmuur komen. Er wordt verwacht dat de maandelijkse abonnementsprijs van €2,95 ook omhoog zal gaan. De NPO verwacht hiermee meer omzet te kunnen genereren en beter te kunnen concurreren met concurrent Netflix.
Deze week hebben diverse politieke partijen zich kritisch uitgelaten over de hoge salarissen bij de publieke omroeporganisaties. Het is twijfelachtig of Den Haag positief staat tegenover deze videoplannen, die de NPO-uitzendingen minder toegankelijk voor het publiek zullen maken. Anderzijds betaalt de consument nu vaak ook al voor tv-doorgifte via haar telecomprovider, zoals KPN en Ziggo. Deze kabelexploitanten krijgen hierdoor meer online concurrentie op gebied van tv-doorgifte.
Update:
Een woordvoerder van de NPO ontkent niet dat er een conceptversie van de plannen bestaat, maar benadrukt dat ‘nog niets vastligt’.

Bron: De Telegraaf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*