NPO reageert op nieuwe coalitieplannen publieke omroep

Hilversum / NPO RVB portretten / NPO

In een blogpost heeft NPO-baas Frederieke Leeflang gereageerd op de plannen van de nieuwe coalitie met betrekking tot de publieke omroep. De coalitie benadrukt in het regeerakkoord het grote belang van een betrouwbare en hoogwaardige publieke omroep voor Nederland. Het regeerakkoord stelt dat kwalitatief hoogwaardige journalistieke programma’s en een veelzijdig aanbod essentieel zijn voor de samenleving.

De nieuwe coalitie heeft aangegeven dat de publieke omroep toekomstbestendig moet worden gemaakt. Om dit te realiseren, wordt de NPO verzocht in te zetten op digitalisering en het bereiken van een jong publiek. Dit sluit goed aan bij de gezamenlijke strategie van de NPO en de omroepen.

Frederieke Leeflang benadrukt in haar blog dat de NPO en de omroepen bereid zijn om in gesprek te gaan met het nieuwe kabinet over hoe zij gezamenlijk kunnen komen tot een vernieuwd en beheersbaar bestel. Voor een eigentijdse publieke omroep is er volgens Leeflang ruimte en tijd nodig om te hervormen. Daarom is het belangrijk dat de erkenning van de publieke omroep wordt verlengd tot 2029.

Een belangrijk onderdeel van de hervormingsplannen is de aangekondigde structurele budgetverlaging van 100 miljoen euro. Leeflang waarschuwt dat hervorming noodzakelijk is om deze verlaging op te vangen. Zonder hervormingen kunnen de gevolgen van de budgetverlaging verstrekkend zijn. Ze benadrukt dat een sterke, onafhankelijke publieke omroep van groot belang is voor de democratische rechtsstaat in Nederland.

“Het is voor Nederland van groot belang dat wij onze publieke mediaopdracht kunnen blijven uitvoeren,” aldus Leeflang. “In een democratische rechtsstaat is een sterke, van politiek en commercie onafhankelijke publieke omroep van cruciaal belang.”

5 Comments

 1. Meer voor jongeren?
  Minder dus voor ouderen?
  Jongeren kijken geen TV en luisteren niet naar de radio.
  Dus moet je lekker sturen, want de NPO moet aan haar toekomst denken, aan zichzelf dus.

  Die oudjes boven de 50 die de adverteerders ook al niet willen, hadden ze allang moeten euthanaseren.
  Scheelt ook in de AOW en gezondheids zorg.

  • De gemiddelde leeftijd van “de radioluisteraar” ligt boven de 50 jaar. Dus dan halveert het aantal radio luisteraars…..

 2. “In een democratische rechtsstaat is een sterke, van politiek en commercie onafhankelijke publieke omroep van cruciaal belang.”

  Wat een misselijkmakende frame. De npo is geïnfiltreerd met benoemde ex politici, die hun linkse visie uitbraken via zogenaamd onafhankelijke npo

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*