NPO Radio 1 zoekt meest gênante radiomomenten in 100 jaar radio

NPO Radio 1 is op zoek naar gênante radiomomenten. De momenten krijgen een plek in de podcast Hallo Hier Hilversum van Ger Jochems en Vincent Bijlo, waarin hoogtepunten te horen zijn uit de 100-jarige geschiedenis van de radio in ons land.

Dit jaar beleeft de radio het eeuwfeest. In november wordt dat gevierd. De datum van 6 november geldt als mijlpaal dat de eerste keer een radio-uitzending in de ether klonk in Nederland.

“We zoeken geen klassieke bloopers als versprekingen en technische foutjes die knullig overkomen, maar momenten die zorgen voor tenenkrommende radio”, vertelt Wim Eikelboom, coördinator bij NPO Radio 1.

Tips kun je kwijt via het formulier op de site van NPO Radio 1

1 Comment

  1. Ik vind de ‘live’ pijpshow, die ene Sonja bij Giel Beelen opvoerde, wel een zeer geil, maar toch bijzonder genante episode op de radio. De toen 19-jarige, veelbelovende DJ, werkzaam bij de Katholieke Radio Omroep, meende dat zoiets ter lering en vermaak van de jeugd van Nederland “best wel” een keer moest kunnen. Mijn mond viel (van verbazing) ook open en ik dacht dat het ‘fake’ was. Later pas hoorde ik dat hij onmiddellijk door de directeur de laan uit gestuurd werd en ik wel degelijk oorgetuige was geweest van een opmerkelijk oraal orgasme. Wat je noemt een “mijlpaal” in de Nederlandse erotische ethergeschiedenis. Het heeft Giel geen windeieren gelegd, want hij kon vrijwel meteen aan de slag bij de Vereniging van Arbeiders Radio Amateurs. Ik meen dat deze vertoning (verklanking eigenlijk) plaatsvond begin jaren ’90 op Radio 3 FM. Een echt “ABC-tje”: absurd, bizar en controversieel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*