NPO Radio 1-programma Bureau Sport wordt met opheffing bedreigd

Het duo Frank Evenblij en Erik Dijkstra maken elke vrijdag Bureau Sport op NPO Radio 1. Een programma wat volgens de beleidsplannen voor een nieuw radiojaar in de gevarenzone zit en met opheffing wordt bedreigd.

Erik Dijkstra zegt in de wekelijkse podcast Dit Was De Radio van Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen hierover: “Hiervoor was er een zendermanager (Laurens Borst, DWDR), die vond Bureau Sport zo leuk dat die het wel dagelijks wilde hebben. Toen moest er met alle geweld iedere dag een sportprogramma komen op dat tijdstip, omdat we anders die zendtijd zouden kwijtraken. En nu is er een nieuwe manager (Klaske Tameling, DWDR), die wil het journalistieker maken en die gooit nu al onze zendtijd weg. Dat is het ingewikkelde van werken voor de publieke omroep. Het zou zo maar kunnen zijn dat wij hierom het veld moeten ruimen.”   

10 Comments

 1. Uit de ether? Hoe sneller hoe beter. Weg met het falset-stemmetje van Eric Dijkstra die teveel ‘fuck’ roept en uitsluitend (en teveel) om zichzelf lacht.
  Inhoudelijk van nul en generlei waarde en wat betreft ‘humor’ de diepgang van een bolle spiegel. Twee minuten proberen of het deze keer wèl iets is, maar dan toch maar weer over naar BNR.

 2. Neeeeeeeee! Leukste half uur van de radio in de hele week.
  Hoezo moet het weg? Alle halve uurtjes sport zijn leuk, informatief en eindelijk eens anders dan anders. Maar Frank en Eric zijn werkelijk masters van de radio!! Klaske ga ergens anders zeuren!!!

 3. Bureau Sport weg?
  Voor dit allerleukste radioprogramma blijf ik zelfs thuis.
  Niet weg doen hoor NPO, dit programma is goud!

 4. De zelfde fout is er gemaakt met dit was het nieuws.

  Als je het over talent hebt dit duo is olympisch goud.

  Ik snap dat je als nieuwe MANAGER een punt moet maken .

  De commerciele omroepen lachen zich rot en je legt je eigen publieke omroep op het hakblok.

  Dom dom dom .

  En vooral erg zonde

 5. Zo’n leuk programma van de zender af, heel erg zonde.
  Begrijp er helemaal niets van. NPO beslist dus wat de omroepen uitzenden? Dus deze is aan de NPO: Om met ‘tussen start en finish’ te spreken, “vuilnisman, mogen deze zakken ook mee?”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*