NPO Radio 1 grote winnaar RadioFreak Awards

Radio 1 heeft dit jaar de meeste RadioFreak Awards binnengesleept. Het radiostation heeft volgens het publiek het beste nachtprogramma, de beste nieuwslezer en beste verslaggever in huis. Ook Radio 538 en 3FM zijn in de prijzen gevallen.

Beste nieuwslezer
2016 is het jaar van Amber Brantsen (27) en dat vinden de bezoekers van RadioFreak.nl ook. Ze hebben haar met afstand tot Beste nieuwslezer verkozen. Ze is sinds begin dit jaar de vaste stem van het Radio 1 Journaal naast presentator Jurgen van den Berg. En werd door de Volkskrant ook nog eens gekozen tot radiotalent van het jaar. Haar mooie duidelijke stem en grote inhoudelijke kennis hebben ervoor gezorgd dat het publiek haar ook voor de RadioFreak Award omarmde. Naast Amber waren ook Jan van de Putte (Radio
1) en Bart Jan Cune (Radio 538) genomineerd.

Beste nachtprogramma
‘Nachtzuster’ (NPO Radio 1 / Omroep Max) heeft de RadioFreak Award gekregen voor Beste nachtprogramma. Astrid de Jong (44) is de grote steun en toeverlaat voor de luisteraar in de nacht en de bezoekers van RadioFreak.nl waarderen dat. Voor de prijs waren ook ‘Vroeg op Frank’ (NPO Radio 2) en Markplaats (3FM) genomineerd.

Beste verslaggever
Sportverslaggevers zijn geliefd bij het publiek. En dat blijkt ook wel weer aan de winnaar die de RadioFreak Award voor Beste verslaggever in ontvangst mag nemen. Na Jack van Gelder vorig jaar is Gio Lippens dit jaar met afstand de winnaar. Hij is vooral bekend als kenner van het wielrennen en presenteert af en toe Langs de Lijn op NPO Radio 1. Daarnaast is hij vaste sportcommentator van het Radio 1 Journaal. Een uitstekende verslaggever die het publiek kan waarderen. Ook Elfanie Toe Laer (BNR) en Martijn Grimmius (NPO Radio 1) waren genomineerd.

Beste vormgeving
Personen kunnen de RadioFreak Award niet ieder jaar winnen. Maar radiozenders wel. En zo is het Radio 538 opnieuw gelukt om de RadioFreak Award voor beste audiovormgeving in de wacht te slepen. Onder leiding van Chris Hartgers van Radio 538 werd onlangs het jinglepakket weer vernieuwd. Ook Sky Radio en Qmusic waren genomineerd.

Beste marketing
Radio 538 is nog altijd de best beluisterde zender van Nederland. En daarvoor heb je goede marketing nodig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij er met de RadioFreak Award voor Beste marketing vandoor gaan. Ook Qmusic en Radio 10 waren genomineerd.

Beste visual radio
Voor het eerst is er een RadioFreak Award voor Beste visual radio en 3FM gaat er met overmacht mee vandoor. De publieke popzender is al jaren pionier met het in beeld brengen van radio en het koppelen aan internet. Een verdiende prijs dus voor 3FM internetbaas Koen Maas en zijn team. Ook Radio 538 en Qmusic waren genomineerd.

RadioFreak Awards
Met de RadioFreak Awards zet RadioFreak.nl zet radiomakers en medewerkers van radiostations achter de schermen in het zonnetje. Niet de bekende dj’s of presentatoren, maar verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht maken kans om in de prijzen te vallen.

RadioFreak.nl is al jaren dé nieuwssite over alles wat met radio te maken heeft. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten.

Nominaties
De programmaleiders/zendermanagers van de landelijke radiostations in Nederland mochten per categorie één persoon of radiostation nomineren. Met als voorwaarde dat dit geen mensen van de eigen radiozender mochten zijn. Na alle inzendingen van de zenderbazen is per categorie een top 3 samengesteld met de meest genoemde namen.

Bezoekers van RadioFreak.nl konden op de nominaties stemmen. Door te stemmen maakten ze kans op een DAB+-radio van www.radiowinkel.com of het boek ‘De Mediamaker’, beschikbaar gesteld door B for Books.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*