NPO organiseert Innovatiedag tijdens Dutch Media Week

Media-professionals, innovators en nieuwe makers opgelet: tijdens de eerste dag van de Dutch Media Week in Hilversum staat innovatie centraal en is de publieke omroep prominent aanwezig met workshops, lezingen en presentaties. Samen met de omroepen gaat NPO Innovatie op maandagmiddag 3 oktober graag het gesprek aan over de toekomst van innovatie binnen de media-industrie.

NPO Innovatie is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse Publieke Omroep en onderzoekt samen met de omroepen nieuwe diensten, platformen, technologieën en werkwijzen om het publiek ook op andere manieren in aanraking te laten komen met verhalen. Samen met de omroepen, mediamakers en andere betrokkenen wordt vernieuwing gestimuleerd en maatschappelijke impact gecreëerd.

Het NPO Innovatie-programma is onderdeel van de Innovation Day tijdens de Dutch Media Week die wordt gehouden in het Instituut Beeld & Geluid in Hilversum. De middag staat in het teken van allerlei workshops en lezingen binnen het thema ON/OFF: het spanningsveld tussen een on- en offline leven.

De toegang is gratis. Aanmelden voor de middag kan hier:

Programma

13:00 – 13:30 Projectroulette NPO Innovatie

Met onder meer aandacht voor wearables, metaverse en serious gaming. Snel op de hoogte van een vijftal verschillende innovatieprojecten op het snijvlak van online en offline.

13:00 – 14:15 Think Big or Go Home met BNNVARA

Innovatie brainstorm voor audio van de toekomst. Doe mee aan deze interactieve sessie en leer nieuwe brainstormtechnieken.

13:45 – 14:15 Sneak peak showcases NPO Innovatie

Een voorproefje van enkele opmerkelijke innovatieprojecten van dit najaar. Beleef de Metahuman van EO en doe mee aan de Digitale Detox van NTR.

14:20 – 14:50 Wrap-up Dark socials

De tien belangrijkste lessen van experimenten, door HUMAN, NTR en KRO-NCRV.

14:30 – 15:45  Off Demand: ‘Wat betekent live anno 2022?’  

VPRO Medialab presenteert met onder meer Lilian Stolk van The Hmm en Esther Hammelburg van HvA, Off Demand: ‘Wat betekent live anno 2022?’

14:45 – 16:00 Deepdive Nieuwsmijding

Duik samen met Jekke Mink en Maike Olij in de motieven van nieuwsmijders. Leer van de ervaringen van NOS en AVROTROS.

Let op: i.v.m. beperkt aantal plekken voor deze workshop graag vooraf inschrijven via innovatie@npo.nl (en vergeet niet aan te melden voor het middagprogramma)

Hele middag: NPO Innovatie presenteert: 5G Broadcast Demo

Probeer zelf de voordelen van 5G broadcasting op een smartphone. Is dit de toekomst?

Kijk op de site van NPO Innovatie voor meer informatie over de verschillende innovatieve projecten van de publieke omroep.

Meer informatie over de Dutch Media Week: via deze site

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*