NPO ontvangt 5 miljoen extra uit Den Haag voor meer culturele programma’s

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur) heeft aan de NPO € 5 miljoen extra beschikbaar gesteld om meer culturele programma’s te maken.

Het belangrijkste doel van het nieuwe programma is om mensen na de coronapandemie weer naar theaters, musea en bioscopen te halen, meldt de NPO vrijdag. NPO roept op tot voorstellen van omroepen en producenten

7 Comments

 1. Dag Opa,

  Begrijpelijk lezen is voor sommigen een hele toer. Lees even mee;
  “Het belangrijkste doel van het nieuwe programma is om mensen na de coronapandemie weer naar theaters, musea en bioscopen te halen,”

  • Logisch nadenken voor sommigen ook. Het lijkt me namelijk dat theaters, musea en bioscopen prima zelf in staat mogen worden geacht om publiek te trekken. Geen idee waar onze staatssecretaris het idee vandaan haalt dat de NPO dat beter zou kunnen, maar goed… we zullen zien wat ’t zal opleveren.

   Beetje jammer dat ik in gesprekken met (vaak jonge) medewerkers van bioscopen te horen krijg dat ze hun werk niet voor lang willen doen omdat ze zwaar onderbetaald met nul toekomstperspectief in die sector werken. Misschien had ’t geld primair eens aan verhoging van het loon van deze mensen kunnen worden besteed?

 2. Ja, 5 miljoen aan de publieke omroep geven voor tv en radio programma’s om mensen naar bioscoop en theater te krijgen…… logisch toch?🥴

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*