NPO maakt Songfestival gaststad op vrijdag 30 augustus bekend

Vrijdag 30 augustus wordt bekend welke stad is gekozen tot gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020. Dit maakt de projectorganisatie vandaag bekend.

De steden die nog in de race zijn, Maastricht en Rotterdam, hadden tot 17.00 uur vandaag om de laatste aanvullingen op hun ingeleverde bidbooks in te dienen bij de projectorganisatie en aanvullende vragen te beantwoorden. Hiermee wordt de laatste fase van het beoordelingstraject ingegaan. Deze laatste fase is een zorgvuldig proces waarbij snelheid en zorgvuldigheid voorop staan. Dit bestaat onder andere uit nauwkeurige bestudering en beoordeling van de laatste toevoegingen op de bidbooks en overleg met de EBU. Meer informatie over de precieze invulling van de bekendmaking op vrijdag 30 augustus volgt later.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

4 Comments

  1. Maastricht is de enige echte Bourgondische stad in Nederland met internationale allure. Bovendien met alleen maar gezellige mensen en geen ontevreden, verongelijkte, zich achtergesteld voelende, gewoontekankeraars….

  2. Als je naar de bereikbaarheid kijkt voor de Nederlander die eindelijk eens een songfestival kan meemaken in eigen land, dan is Rotterdam de aangewezen plek. Daarnaast bestaat er ook kans dat zeer veel hotelbedden in België en Duitsland bezet zullen worden als het evenement in Maastricht zou plaatsvinden. Ik ga ervan uit dat het Nederlands Bureau voor Toerisme dit niet wil. Het liefst zou ik het ook in mijn eigen stad hebben, of in de buurt. Het ideale plaatje is toch de plek waar de wereld Nederland binnenvaart.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*