NPO lanceert kennisplatform NPO Kennis

 npokennis.nl is het kennisplatform van de publieke omroep dat helder antwoord geeft op vragen over actuele kwesties en vragen die aansluiten bij je persoonlijke leven.

Nederlanders tussen de 18 en 40 jaar zoeken gemiddeld 3 keer per dag online naar kennis en weetjes[1]. Het platform stelt gebruikers in staat op elk gewenst moment kennis op te doen via beknopte stories met unieke content afkomstig uit de videocollectie van de publieke omroepen. NPO Kennis, dat onder redactie staat van de NTR, scheidt feiten van fabels en heeft als doel het publiek te helpen het nieuws en de wereld om hen heen beter te begrijpen.

Alternate text

Videocollectie NPO

NPO meldt: ‘Met NPO Kennis ontsluiten we deze kennis op één centrale plek. De inhoud van het platform bestaat volledig uit bestaand videomateriaal van de publieke omroep. Om belangrijke zaken te verduidelijken, wordt context geboden en zijn educatieve lagen aan het bronmateriaal toegevoegd in de vorm van infographics, quizzen en polls. Ook Net in Nederland, het platform voor nieuwkomers, zal deel uit gaan maken van NPO Kennis.’

Het platform NPO Kennis is ontwikkeld met design & innovatie bureau IN10 uit Rotterdam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*