NPO gaat aan de groene stroom

De NPO stapt volgende week over op groene stroom. Dat heeft de Raad van Bestuur besloten. De stroom komt uit windenergie, afkomstig van een windmolenpark op de Noordzee. Het besluit volgt uit een samenwerking tussen de energieleverancier van het Media Park, Ennatuurlijk, en Eneco HollandseWind.
 

Het stroomverbruik van de NPO geeft een CO2-uitstoot van 949 ton per jaar. Dat is vergelijkbaar met ongeveer 100 huishoudens. Met de overstap naar groene stroom realiseert de NPO in één klap een vermindering van 60% CO2-uitstoot.

Henk Hagoort (NPO): “Hiermee maken we echt een verschil”, “Onder de noemer NPO Groen stimuleert de NPO omroepen om aandacht te besteden aan duurzaamheid, zowel inhoudelijk als productioneel. Maar ik vind dat we ook zelf een verantwoordelijkheid hebben.”

Bij de interne verbouwing van het NPO-pand afgelopen najaar werd al nadrukkelijk rekening gehouden met het milieu. Hiervoor zijn onder andere  duurzame materialen als FSC-gekeurd hout gebruikt en werden er bewegingsmelders voor verlichting in de toiletten geplaatst. Daarnaast worden voor de verwarming en koeling van ons gebouw nu gebruik van drie zogenoemde warmtewielen. Die zorgen het hele jaar door met een slimme, energiezuinige luchtcirculatie voor de gewenste temperatuur in het gebouw.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*