NPO en NOS over de toekomst van Teletekst

In veel Europese landen is Teletekst al gestaakt. RTL Nederland is in april dit jaar gestopt mee het doorgeven van RTL Text.

De NPO heeft aan Spreekbuis.nl aangegeven nog geen plannen te hebben om met Teletekst te stoppen.

‘De NPO en NOS zijn niet van plan om op korte termijn met Teletekst te stoppen of om in afgeslankte vorm met alleen ondertiteling via pagina 888 door te gaan. Integendeel, het gaat goed met Teletekst. Ook als nieuws- en informatiedienst’, aldus NPO.

NOS heeft aan Spreekbuis.nl aangegeven dat er ook een praktische reden is waarom Teletekst nog niet van de buis gaat. ‘Teletekst brengt ook de ondertitels op TV. Ondertitels moeten behouden blijven.’

NOS geeft ook aan dat de digitale Teletekst-variant nog steeds zeer populair is. NOS: ‘De app groeide vorig jaar en blijft het erg goed doen.’

Lees ook: Teletekst, de kunst van het weglaten’

5 Comments

  1. Vanuit het buitenland (wonend in Thailand) is Teletekst een goede snelle manier om op de hoogte te blijven !!!

  2. Na klacht over slechte teletekst op hun mediabox te horen gekregen dat teletekst
    helemaal gaat verdwijnen.
    Zou heel slecht zijn. Want na het 8 uur journaal het belangrijkste NPO ‘programma’. Zenders zonder teletekst zie ik dan ook steeds minder want geen programmagids aanwezig.
    M.a.w. Teletekst moet blijven

  3. Stopt men met teletext ?? hoe zit het dan met de doven en slecht horende ?? Die kunnen dan geen ondertiteling meer krijgen ?? Heeft men daar ook aan gedacht ??

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*