Blog Erik de Zwart: ‘192TV de schatkamer van de popmuziek’

De schatkamer van de popmuziek, zo zou ik 192TV toch wel willen noemen. Afgelopen weekend ging ik langs bij Bert van Breda, de man die de zender bedacht en in zijn eentje het hele tv-station runt.

Hij was vroeger al een specialist in gouwe ouwen (we zijn van dezelfde leeftijd). Volgens Bert is er sinds het einde van zeezender Radio Veronica in 1974 nooit meer goede muziek gemaakt. Behalve dan de muziek van artiesten die hij zelf onder contract had, zoals Demis Roussos. Hij heeft zelfs een museum aan de Griekse zanger gewijd in Nijkerk. Daar vind je trouwens ook het museum over de zeezenders en Radio Veronica in het bijzonder.

Bert liet vol trots zien dat hij weer nieuw materiaal had gevonden. Via een Amerikaans bedrijf had hij de hand weten te leggen op bijzondere beelden van artiesten die nooit in Nederland zijn geweest voor een tv-optreden, maar wel hits hadden in ons land. Veel van deze videoclips zijn zelfs in kleur, in tegenstelling tot die van Nederlandse bands en artiesten uit de jaren zestig. Binnenkort kunnen we dus bijvoorbeeld een video zien van Andy Kim, die met Baby, I Love You een nummer 5-hit scoorde in 1969.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*