NPO duikt multimediaal in de boeken

NPO 2 en NPO Radio 4 hebben het initiatief genomen voor het eerste NPO Boekenweek Festival in het kader van de 81e Boekenweek, die van 12 tot en met 20 maart wordt gehouden. Televisie, radio en internet werken hierin innig samen, zo meldt de NPO zelf.

De aftrap is op donderdag 10 maart als via NPO 2 het eerste deel van een tweeluik over het jaarlijkse Boekenbal wordt uitgezonden. Dit feestje voor schrijvers en aanhang viert zijn 65ste verjaardag.  65-jarig jubileum viert. Auteur Abdelkader Benali gaat terug in de geschiedenis en geeft een kijkje achter de schermen van het bal.

Duitsland
Op 11 maart volgt een NPO Radio 4-uitzending vanuit boekhandel Praamstra in Deventer over het thema: Duitsland. Een greep uit de rest van het programma: gedurende de Boekenweek test Sanne Wallis de Vries 5 dagen lang op televisie schrijvers op hun kennis van de vaderlandse letteren in de Nationale Boekenquiz 2016.

Kandidaten van de quiz zijn de volgende dag te gast in het programma Muziekwijzer (MAX) op NPO Radio 4. Op NPO Radio 2 duikt het programma De Staat van Stasse van KRONCRV in de letteren en ook in programma’s als VPRO’s Woord, O.V.T en Bureau Buitenland is aandacht voor de Boekenweek. Het volledige overzicht van het NPO Boekenweek Festival is te vinden op de speciale Festival-website. (foto NPO.nl)

http://www.npo.nl/boekenweek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*