NPO Doc-redactie keert zich tegen eigen NPO-leiding

Via hun eigen website heeft de redactie van themakanaal NPO Doc (voorheen: Holland Doc 24) aangegeven tegen de NPO beleidsplannen te zijn. Volgens hen heeft de fusie tussen de themakanalen NPO Doc en NPO Cultura een grotere impact dat in de media tot nu toe is verschenen. Ze zien dit beleidsvoornemen dan ook als de doodssteek van NPO Doc. 

Volgens de redactie hebben zij met een gering budget het kanaal weten laten uitgroeien tot een een inhoudelijk sterk kanaal. “Waren wij niet meer dan een ‘herhaalkanaal’ geweest, dan was Holland Doc 24 ofwel NPO Doc allang ter ziele. Wij Documentaires zijn een speerpunt van de publieke omroep. Wij vinden het daarom onbegrijpelijk dat NPO een beleid voert dat er op gericht is NPO Doc en npodoc.nl om zeep te helpen.”

De redactie geeft aan er niets voor te voelen om deze neergang lijdzaam te ondergaan. Ze willen niet dat het documentaire platform langzaam doodbloedt maar actie ondernemen in een laatste poging om het kanaal en het NPO Doc portal te redden. 

Het gevolg van de NPO beleidsplannen zijn volgens de protesterende Doc-redactie oa: 

  •  Dat het in tien jaar opgebouwde documentaire-archief gaat verdwijnen.
  •  Dat er geen eigen producties meer gemaakt zullen worden.
  •  Dat zij geen platform meer kunnen bieden voor jong documentaire talent. 
  •  Dat er een einde komt aan de samenwerking met belangrijke partners als IDFA, Movies that Matter, Stichting ROOS, EYE, NRC en met kunstacademies zoals de HKU en de Filmacademie.
  •  Dat er geen documentaires en bijzondere wetenschapsseries meer aangekocht kunnen worden. 

Via de website NPO Doc vraagt de redactie aan het publiek om te reageren en hen te ondersteunen tegen de NPO beleidsplannen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*