NPO: Akwasi-incident heeft geen invloed op beoordeling Omroep Zwart

Akwasi is deze week in opspraak geraakt na zijn bedreigende gedrag tijdens een NPO Radio 1-interview. Ondanks dat Akwasi zich gaat beraden over zijn rol binnen Omroep Zwart, zal dit incident geen invloed hebben op de toetredingsprocedure van de omroep. Dat meldt Bart Ettekoven (Shownieuws/ Weekend).

“We hebben even met de NPO gebeld en die zeggen eigenlijk dat het er los van staat. Zij zeggen: ‘Het een heeft niet met het ander te maken. Wij gaan dadelijk het plan beoordelen wat Akwasi gaat indienen. Daar staat dit incident eigenlijk los van”, aldus Ettekoven

Het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur moeten nog controleren of de aspirant-omroep inderdaad benodigde aantal leden heeft en of die allemaal daadwerkelijk contributie betalen. Daarna geven ze advies aan de minister van Media of de aspirant-omroep een toegevoegde waarde heeft in het publieke bestel.

1 Comment

  1. Aquarium gaat zijn rol binnen omroep zwart bekijken. Geef omroep zwart zonder aquarium toegang. Wat mij wel opvalt dat dit voorval niet wordt uitgemolken door de MSM. Als een rechts persoon iets uithaalt, hebben de kranten en Nieuwsuur, op1 het er weken over.
    Waar zijn die onderzoeksjournalisten die het uitzoeken. Zijn ze bang voor racist uitgemaakt te worden?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*