‘Now Something Is Slowly Changing’ wint Beeld en Geluid IDFA Award

De documentaire ‘Now Something Is Slowly Changing’ van mint film office heeft woensdag 21 november de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2018 gewonnen. Filmmaker Menna Laura Meijer ontving de Award tijdens de IDFA Award Ceremony in Amsterdam uit handen van Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur Beeld en Geluid. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 7.500 en een sculptuur. Carin Goeijers ontving de IDFA Special Jury Award for Dutch Documentary (€ 2,500) voor ‘But Now Is Perfect’.

De jury voor de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2018 bestond uit Catherine Bizern, Eduardo Escorel en Alisa Lebow.

‘Now Something Is Slowly Changing’ van mint film office
“Elke week worden er tien kerken gesloten, en dat is denk ik een van de redenen dat er zoveel behoefte is aan coaching.” Aldus een van de vele sprekers in de met distantie gemaakte documentaire ‘Now Something Is Slowly Changing’. Allerlei manieren van zelfontplooiing en cursussen gericht op innerlijke groei en persoonlijke effectiviteit worden in beeld gebracht. Van therapiesessies met varkens tot een cursus ‘omgaan met spanning en agressie’ bij de afdeling Handhaving & Toezicht.

‘But Now Is Perfect’ van Carin Goeijers
De documentaire richt zich op de 26-jarige Becky Moses uit Nigeria en enkele andere bewoners van Riace, een dorp in het Zuid-Italiaanse Calabrië dat ruimhartig vluchtelingen opving. Riace dreigde net als veel andere arme plattelandsgemeenten een spookdorp te worden, maar de vluchtelingen brachten leven in de brouwerij. Tot het politieke tij keert en de subsidies voor Riace’s vluchtelingenbeleid worden stopgezet.

Beeld en Geluid is sinds 2014 verbonden aan de IDFA Award for Dutch Documentary. Het instituut benadrukt daarmee, in nauwe samenwerking met IDFA, de grote band met de Nederlandse documentaire en de documentairemakers. Voor de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2018 waren elf documentaires van Nederlandse filmmakers geselecteerd. De andere genomineerde films waren:

Buddy – Heddy Honigmann
Good Neighbours – Stella van Voorst van Beest
Miracle of the Little Prince – Marjoleine Boonstra
My Soul Drifts Light upon a Sea of Trees – Heinrich Dahms
O amor é único – Marina Meijer
Scared of Revolution – Daniël Krikke
Sheep Hero – Ton van Zantvoort
Stones Have Laws – Van Brummelen & De Haan
You Are My Friend – Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*