NOS wint hackathon met News Stretch app

De NOS heeft met hun innovatieve News Stretch app de #EditorsLab competitie gewonnen.De News Stretch-app gebruikt diverse sensoren van de smartphone, waardoor deze contextueel nieuws kan aanbieden. Het is nog niet bekend in hoeverre delen van dit concept ook daadwerkelijk in de NOS nieuws-app gebruikt gaan worden.   

De Global Editors Network (GEN) organiseerde een tweedaagse EditorsLab-competitie voor het ontwikkelen van innovatieve nieuws-prototypes. Thema was dit jaar ‘News in Context’. Aan deze hackathon deden onder andere de NOS, De Telegraaf, The Post Online, NDC Mediagroep  en de Volkskrant mee.

De Nederlandse EditorsLab-competitie is onderdeel van een serie internationale hackathons, georganiseerd door vooraanstaande media-organisaties. De Amerikaanse versie wordt georganiseerd door The New York Times, In Londen is The Guardian de gastheer, El Pais doet de Spaanse editie, terwijl Le Parisien in Parijs de honneurs waarneemt.  De winnaars nemen het uiteindelijk tegen elkaar op in de Editors Lab Final. Die wordt in juni gehouden in Barcelona. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*